Det ble planlagt en liten satsing etter gjedde i Nitelva i år. Her kommer en liten oppsummering av hvordan det gikk

18.03: Lette opp litt åpent vann for å teste diverse gummidyr på jakt etter en forbedring av gjeddepersen.

Ble mange timer med denging uten at fisk på land. Andreas fikk en på 9860gr og 103cm. Det var overskyet, ca +3 og litt vind. Isen smeltet raskt.

19.03: Fisket alene denne dagen. Det regnet i strie strømmer. Fisket fra ca halv ni til ett. I det jeg skulle til å pakke sammen, måtte jeg jo bare ha «siste kastet» og vips så satt den plutselig. Gjedda dro godt, og pulsen min var i hundre og femti. Etter litt kaving med litt liten håv (90cm) fikk jeg den på land. Hadde lagt frem avkrokings og veieutstyret, og gått gjennom i hodet hvordan jeg skulle gjøre dette for å kunne behandle fisken mest mulig skånsomt. Ny pers, med ca 300% (og det blir lenge til jeg perser 300% på gjedde igjen…). 7580gr og 101 cm. Skikkelig deilig. Årets første mål var nådd.

20.03: Nmu-årsmøtet så det ble ikke fisking

21.03: Hadde virkelig begynt å åpne seg i råken nå. Dog snødde det i store mengder, skikkelig sur vind fra nordvest. Andreas skulle hjelpe en av ut-på-tur-gutta med å håve ei gjedde. Så brakk isflaket de stod på og begge fikk seg et ufrivillig bad. Det så veldig kaldt ut. Hjalp så godt jeg kunne til med å få avkroket og veiing av gjedda (9+), som sikkert var noe forundret når den fikk fire stykk mannebein på besøk rett før landing. Andreas gutsa på videre tross 3 liter kaldt vann i hver støvel. Ikke noe bett i dritværet så turen ble kort. Mistet en del baits. Må huske å lage nye fortommer.

23.03 Tok en kveldstur med Andreas. Det hadde åpnet seg mye mer, og isen var skikkelig råtten, så den valgte jeg å ikke stå på. Ble noen timer denging også denne kvelden, men uten resultat. Hadde vært meldt drittvær, så det var lite folk i elva, men det klarnet faktisk opp utover ettermiddagen/kvelden.

Comments are closed.