Torbjørn og jeg tenkte det var på tide å teste Skinnerflo igjen. KJS gikk med samme tanker, så vi slo oss sammen. Ryktene fortalte at det hadde blitt tatt fin fisk de foregående dagene, så vi hadde litt trua. Gjennom den kalde årstiden hadde jeg drømt meg tilbake til junifiske i kortermet til midnatt. I år var ikke tempen helt forsvarlig for kortermet, men det er uansett deilig å gli ned i meitestolen, med en kold en ved sin side og stirre på en quiver som snart skal bøye seg.

Fisket skulle dog ikke bli like bra som i fjor for min del. På min swim var jeg plaget av rovfisk som jeg tror forstyrret fisken som var inne på foret. En og annen sørv av håndflatesize kom på land, men de skikkelig store ville seg ikke, i hvert fall ikke på min swim. En på ca 400gr og noen småbrasmer og flirer blev der. Bedre gikk det ikke med Torbjørn heller. Mye smånapping, og jeg fikk meg en god latter når han dro den obligatoriske ålen som slimet ned alt utstyret hans.

Kveldens desiderte ener  ble (ikke overraskende) Karl Johan, som under en time etter at vi startet vippet opp en sørv på fantastiske 1300gr. Den nest største som er tatt i Norge noensinne. Fisken var brei over ryggen  og rund som en karuss. Tror han nærmest gikk inn i en slags sjokkf resten av kvelden, for det var ikke så mye lyd i ham – forståelig nok. I veiingen av denne fikk jeg nok en gang erfare at lawsonvekta må skrotes da den viste 155gr mindre enn de andres vekt – så nå er jeg på utkikk etter en pålitelig vekt med 5gr inndeling, men hittil har ikke google kunnet hjelpe meg med å finne en.

Utpå natta kom Terje P og Frederik M putrende innom med båten for å beskue og avfotografere fisken til KJS.

Mer skjedde det ikke denne kvelden. Ga oss rundt 01.

Comments are closed.