Måtte komme meg ut og lufte meg litt igjen, og siden radiusen med sprenggravid sambo er noe begrenset ble valget igjen Ulsrud. Oppe ved vannet møtte jeg OP som hadde rigget seg opp for ei natt etter karpene. Vi ble stående og prate ei stund, og han bekreftet at stedet jeg hadde sett meg ut for kvelden kunne være en høyst aktuell plass å teste.

Rigget meg til rett ved stalkingtreet, og løsforet med mais i en åpning mellom liljene. Det skjedde ikke noe særlig inne på denne swimmen. Men det var flere steder litt lengre ute hvor det boblet jevnt og trutt. Det ble en del kasting, siden presisjonen min med dupptackle og overhengende trær er sub-optimal, men jeg klart innimellom å legge duppen mellom nøkkelrosene hvor jeg ville ha den.

Det så ikke ut som karussen reagerte spesielt mye på løsforingen min, men etter denne turen tror jeg jeg er et hakk nærmere å knekke koden. Boblingene tett inntil liljebladene kan ikke stamme fra annet en karussen, så nå vet jeg i hvert fall hvor den bor.

Utpå kvelden hadde jeg ett klassisk karussnapp (hva som er klassisk vet jeg jo egentlig ikke, men nappet bygget seg i hvert fall opp slik det står i faglitteraturen). Fisken satt på et øyeblikk for så å slippe. Et par tre småmort kom på land denne kvelden også, så totalblanking ble det ikke.

Rundt midnatt begynte det å bli skikkelig vanskelig å se duppen, og knekklysene mine passet ikke i inserten. Ble i hvert fall sikker på at det var karuss i området når liljebladene ble flyttet til side og det boblet midt i mellom dem.

På vei hjem stakk jeg hodet innom campen til OP for litt mer skitprat, fikk heller ikke denne kvelden kvittet meg med stempelet «duppfisker». I etterkant har det kommet meg for øret at han fikk en av vannets urgamle sutere og en kærp utpå morgenkvisten – Begynner å lukte av at jeg må skaffe meg et shelter/bivy selv og legge ned ei natt eller to  i hjemmevannet når heimefronten stabiliserer seg.

Comments are closed.