I år la vi deler av sommerferien til Molde, hvor barna har fått være med besteforeldrene. Dette har gitt meg muligheten til å snike meg ut i kveldens mulm og mørke på en og annen fisketuren.

De første dagene ble tilbrakt på hytta i Malmefjorden, hvor jeg raskt var ute og testet de gode gamle plassene, men til min overraskelse var det ingen som leverte lengre. Det var begrenset hvor langt ut i fjorden jeg turte å gå med ei ti fots jolle så jeg innså like godt at det var tid for litt micromeite fra land.

Agnet opp en 24krok med en flik av ei reke, og ikke lenge etter var denne karen på plass i akvariet:

Leirkutling – tror jeg, i hvert fall en ny art

Tok en kveld på en steinmolo, hvor det ble en del sånne:

bilde av bergnebb i akvarium

Bergnebb, dem hadde jeg fått masse av før, så ble det en del sånne:

bilde av svartkutling i akvarium

Svartkutling

Så ble det noen sånne:

Bilde av grønngylt i akvarium

Mener dette er en grønngylt, men av og til er jeg ikke så stødig på gylter. Har både den og berggylt fra før så ny art var det ikke uansett.

Rigget om litt så ble det ei lita sånn:

Bilde av sandflyndre i bøtte

Sandflyndre, ny art

Værte slo om i Malmefjorden, så vi dro inn til byen. Der la jeg to turer til steinmoloen på småbåthavna.

Etter en del bergnebb dukket denne frua opp:

Bilde av rødnebb i akvarium

Rødnebb, ny art

Kunne nesten ikke være sexistisk, så jeg måtte nesten nappe opp huskailln også. Etter et par forsøk hvor den stakk av med hele riggen, kom denne karen opp:

Bilde av blåstål liggende på kryssfinerplate

Blåstål, utrolig fine farger på disse.

Det begynte etterhvert å mørkne så jeg gikk ut på utsiden av moloen. Mellom noen steiner i røysa drev denne lille karen og snappet biter av fiskelever etterlatt av noen andre fiskere:

Bilde av tangkvabbe i akvarium

Jeg rigget om til 24krok og la en bit med reke på steinen foran sprekken den forsvant inn i. Ikke lenge etter hvar den på plass for fotografering i akavariet.

Tøff fyr? Var litt usikker i starten på hva dette var slags skapning, men etter en konsultasjon hos fiskipedia havnet jeg på Tangkvabbe. Ny art.

Noen bomturer til diverse kaiområder i molde senere var jeg tilbake på småbåthavna i Molde. Fisket først surf på utsiden, men den stygge bunnen og store mengder algegress gjorde det til et håpløst prosjekt. Flyttet derfor inn til stedet jeg hadde prøvd sist. Her ble det en rekke bergnebb, før jeg såvidt klart å unnlate å trekke opp en 2kg hummer som snuste og kleip tak i makrellen min. Ikke oktober enda old fellow!

Mens jeg hadde fisket på utsiden hadde jeg sluppet en del rekebiter ned i en sprekk som så bra ut. Så når det begynte å mørkne var det på tide å teste plassen. Rigget om til 16krok og slapp ned i sprekken. Etter to strakser fikk denne Devilfishen til å vibrere:

Bilde av dvergulke i akvarium

Dvergulke, ny art.

Tøff liten fyr han her også, så han fortjener ett bilde til:

Agnet gikk igjen ned i samme sprekken, og til min store glede og overraskelse beit denne karen på:

Bilde av paddetorsk i akvarium

Paddetorsk, ny art

Så var det ikke flere som ville opp fra sprekken mellom steinene. Jeg flyttet derfor plass innover i båthavna på jakt etter noe som lever blant tangen. Flere fisk ble det ikke, men så en tangstikling forsvinne under ei tangklase, men ut igjen kom den ikke.

Godt fornøyd med mange nye arter, skremt over den negative trenden i Malmefjorden, min barndoms drømmefjord.

Comments are closed.