Jeg hadde en stående avtale med bananen fra FS om at vi skulle ta oss en tur til Kasut for å prøve karpene. Denne helga passet det for oss begge, så tacklene ble knytt og boiliene ble presentert på den fineste måteAnkom swimmen klokka 9 og Håvard kom ikke lenge etter. Den første timen gikk med til skitprat og rigging, så klokka var over ti før jeg hadde krok i vannet. Forsøkte litt variasjon denne gangen, en med plastmais, en med monster crab og en med ananas.

Det var ikke all verden til aktivitet, men vi så en og annen karpe. Det ble derfor litt tid til mer skitprat og kaffi. Kaffi er viktig på tur. Håvard bøy galant på boller, og ikke før hadde jeg satt tennene i den før det drog avgårde på den stanga som lå lengst ut, med ananasboilien. Fisken måtte jo snægge og jeg var rimelig sikker på at dette kom til å gå til h****** et par ganger når jeg stod der og dro. Ga derfor fisken ligg slakk for så å legge fullt press på stanga. Det fikk bære eller briste, og ut kom den. Etter litt klabb og babb inn i de andre snørene med påfølgende polyfoni i en drøss med varslere gled den opp i håven.

Årets første karpe veide 2560gr og var ny pers et par timer
Årets første karpe veide 2560gr og var ny pers et par timer

Så skjedde det ikke noe på ei stund. Iversen dukket opp og kom innom for en prat på vei opp til et annet vann. Alltid trivelig mer flere karpefiskere i bushen.

Ut av det blå dro det avgårde på ananasen igjen. Denne gangen hadde jeg etter tips fra Iversen strammet baitrunneren en del, og jeg hadde lagt agnet en meter ut til siden for liljene, så denne kom greit mot land. Men den var sprek, og hadde ikke veldig lyst opp i håven, men oppi kom den.

Årets andre karpe veide 2710gr og er gjeldende pers
Årets andre karpe veide 2710gr og er gjeldende pers

Persing to ganger på samme dag. Slett ikke å forakte.

Mer ble det ikke på meg denne turen, men jeg er godt fornøyd med å lande karpe igjen. Den gale/gale bananen fikk ikke noe så lenge jeg var der, men han ruslet opp til Iversen etter at jeg dro, så det kan jo hende det ble noe der oppe.

En liten oppdatering: Etter å ha lagt inn denne posten, skulle jeg oppdatere artslista. Da viste det seg at mine første 2 karper noensinne ble tatt på eksakt samme dato i fjor, så når er alle mine 4 karper tatt 22. august 🙂

Comments are closed.