Endelig var det åpning for en tur etter stam. KJS skulle oppover, så jeg hev meg i bilen og kom etter. KJS hadde startet kvelden med litt duppfiske i den lokale gravel-pit’en. Interessant vann, som huser mye rart. Han fikk opp litt forskjellig, bl.a noen små stam, mens jeg bare glodde på duppen som ikke ville under.

Vi flyttet etterhvert til Funnefoss. Vannstanden var fin og det var tydelige tegn på fisk som rullet i strømkanten.

Rigget opp ei stang med bolt-rig, med method feeder og boilie, mest for forsøkets del og ei vanlig feederstang. Karl Johan hadde raskt action. Husker ikke helt hvor mange fisk han hadde oppe, men den var en fin mengde stam og buk. Ingen giganter, men fin fisk.

Jeg fikk først en stam, som hoppet ut av håven i det jeg strekte meg etter vekta, men den var nok ikke mer en 1.3. Deretter fikk jeg en fin og rund buk, som klokket inn på 1845gr. så ble det vel en liten stam, som luktet på kiloen. Ble vel en liten til buk også, som kroket seg av ved bredden. Tydeligvis hadde den mistet stedssansen, da den lenge stod og loket inne på grunna. Hadde ikke noe action på bolt-rig stanga.

Lærdommer fra turen:

  • Ta med stol når man fisker feeder
  • Husk håv, ikke bare håvskaft
  • Hvis man skal fiske bolt-rig, ta med riktig utstyr
  • Ikke bruk over 50% hvitt strøbrød, da får man det ikke ut av feederen.

Surrehue!

Været var brukbart så lenge vi fisket, svak bris, og en og annen pitteliten byge. Dog begynte det å regne hunder og katter når jeg skulle kjøre hjem. Flere tilfeller av vannplaning, og hjertet i halsen. Spørs om jeg trenger nye dekk.

Comments are closed.