Tok en tur til hjemtraktene sammen med ungene. Robert meldte om bra kveitefiske utaskjærs, så vi bestemte oss for å ta en tur. Stod opp i gryotta, og vi la i vei fra båthavna litt før 05.00. På vei utover skulle vi dorge litt for å se om det var mulig å få litt ferskt agn.

Agn ble det ikke, men det smalt relativt raskt på en storsei, som ble anslått til rundt 6 kg. Ny pers for min del.

Vi dorget videre, og ikke lenge etterpå knarrer det godt i snella, jeg suler opp og Robert melder om blankfisk. Ingen spennende fight, men opp i håven kommer det en laks på 3340gr. Min første skikkelige laks (ikke bare smolt), så nå setter jeg et kryss i artslista.

Bilde av glad fisker med sin første blanklaks
Laks 3340 gr

Vi går videre utover mot storhavet. Runder Bud og er utaskjærs. Her merker vi raskt at vær- og bølgemeldingene ikke helt stemte. Havdønninger på opp i mot 3 meter var vi ikke helt forberedt på. Hansviken er som en drøm i sjøen (Har noen 700 lapper til overs, kjøper jeg gjerne en slik). Vi kjører litt rundt og finner diverse plasser på plotteren.

Vi gjør noen drift med store jigger, men klarer ikke å komme i kontakt med noe. Forbanner nordavinden. En liten lubb tar jiggen min, ny art. Apatisk hurra.

Skippern blir stille, jeg blir stille. Skippern mater krabbene, jeg forsøker å fokusere blikket på et fast punkt.

Vi innser  etterhvert at vi blir litt apatiske, og bestemmer oss for å gå innaskjærs. Her er forholdene gode, og vi får snart igjen motivasjonen.

Vi gjør noen runder med jiggtrolling, men ingenting svarer i andre enden.

Får oss noen fine drift opp langs en kant, men ingenting.

Slik går dagen, vi forbanner nordavinden

Comments are closed.