Når man først er på nordvestlandet og har barnevakt, må man utnytte tiden. La derfor inn en kveldstur etter microarter.

Startet først på moloen på Kvam, for å se om det var mulig å få visitt hos glassvaren. Også her var vinden kjip og resultatet elendig.

Dro til Cap Klara, hvor jeg møtte en fin samling med gyltefisk. Etter litt rekeofring og de obligatoriske bergnebbene kom det opp en Gressgylt. Denne hadde jeg ikke noe sikkert kryss på i artslista. Seff var batteriet tomt på microvekta, så den slapp uti igjen etter ett par bilder i akvariet.

Bilde av gressgylt i lite akvarium
Gressgylt

Etter gressgylten la jeg turen til moloen på båthavna på Tøndergård. Her hadde jeg fått en del morsomme arter tidligere, og skulle hilse på dem igjen, det var i hvert fall planen.

Foret et par plasser mellom steinene med oppkuttet sild og satte meg til å meite nede i sprekkene.

Også her var vinden sur og stod rett på moloen, noe som gjorde visuelt fiske vanskelig. Langt om lenge kom det opp en liten dvergulke og noen bergnebb. Klokka ble sent og jeg returnerte hjem. Ikke helt etter forventingene.

 

Comments are closed.