Det ble en åpning for å ta en tur nedover til Vestfold for å prøve etter et par nye arter. Andreas plukka meg opp på morrakvisten, vi dura nedover. Plukka opp Fredrik som guide, som tok oss til en spennende plass.

Bratte svaberg ga raskt kontakt med sprek berggylte. De fleste lå mellom en hel og en halv kilo. Fine fisker var det, og de hjelper med å holde fiskemotivasjonen oppe gjennom et langt pass. Dessverre var de fæle til å sluke reka, så det ble et par mislykkede operasjoner.

Med ett får Andras noe annet på kroken, opp kommer det en fin fløyfiskhann, og bare minuttet etterpå kan jeg dra i land min første fløyfisk. Glimmers!

Min første fløyfisk, skarve 47,1 gram
fløyfisk
Liten fløyfiskhunn og glad fisker

Hadde vært tøft å få en hann også, men det ble det ikke.

Vi fortsetter å fiske gjennom dagen, jeg satser alle kort på den andre arten som skal være på plassen; fjesingen.

Vi drar jevnt med ulike arter i løpet av dagen. Tror det tilsammen ble 10 forskjellige arter på plassen. Merker også at bettet går litt opp og ned i løpet av et såpass langt pass.

Etterhvert må guiden vise at det finnes fjesing her, så han napper en opp  på land.

Timene går, og jeg får ingen. Fredrik må videre for å fiske et annet sted, mens Andreas og jeg holder stand.

Etter 8 timers relativt målrettet fiske drar det endelig til med et napp av riktig sort på stanga mi. Min første fjesing kommer i fin plan mot oss. Opp i håven kommer den, og Andreas som har kevlarhansker løser den fra håven og avkroker den (takk, de er litt skumle).

Min første fjesing klokket inn på 400gr blank. Litt motvillig poseres det med den skumle huggormen...

Vi fisker noen timer til, men jeg kjenner at lufta er i ferd med å gå ut av meg. To nye arter er bra og en dag i sola tar på.

Appropos sola, hvem hadde vel husket solfaktor?

Fin og solbrent, legg merke til det fine vaskebjørmønsteret

Alt i alt en bra tur. Svaberga i Vestfold er et bra sted på en sommerdag!

Oppsummert:

2 nye arter på meg, 6 arter totalt. Samlet 10 arter på alle.

Takk til Andreas og Fredrik for guiding, kjøring, avkroking og selskap!

Comments are closed.