Det ble endelig tid til å ta en mini-turné for å pynte litt på artslista. Og nye arter skulle det bli.

Første stopp var det vakre hestekunstsenteret på jakt etter grundling. Vel nede mördarbakken ser vi at vannstanden fortsatt er ganske drøy. Andreas får litt fjernguiding fra ‘Blaggen. Vi ser et par piler som fyker rundt og gjemmer seg. Etter 11/2 time gir vi opp. Ikke mange som har blanket to ganger på målrettet satsing etter arten. Golfapplaus.

Vender skuta mot Tvedestrand, og finner etter litt feikjøring riktig vann. Etter litt leting lokaliserer vi regnlauene.

Hos Andreas tar de nesten på direkten, mens jeg sliter. Klarer å stresse meg opp skikkelig de neste 5 minuttene. Betyr tydeligvis noe å få notert dustearten vi kjører 50 mil etter (t-r).

Endelig sitter den hos meg også, og skuldrene senker seg noen hakk. Plutselig er forbannelsen over og det er bare å bøtte opp. Dog det gidder vi ikke. Den første var størst. Hele 1,8 gr!

Etter en burgerstopp hos Bergbys durer vi til nevlunghavn. Blir møtt av litt sur vind, men det er fralandsvind så det hår greit å fiske. Starter med å søke litt rundt på jakt etter arter som kan kikkfiskes, finner lite, så det blir først ei økt med blindfiske fra moloen.

På moloen er det invasjon av microtorsk, som alle svelger dypt.

Bestemmer oss etterhvert for å prøve inne i havna. Jeg kikkfisker lenge på verdens særeste tang… Ingen overraskelse at de ikke vil ta. Andreas får ei fin ulke og noen bra svartkutlinger.

Etterhvert får vi lokalisert ei lita ålekvabbe under ene brygga. Jeg får under myndig guiding senket agnet ned i munnen på den, første gangen bommer den og jeg tror slager er tapt, men vips så er den der igjen. Nå glefser den grådig i seg. Yiihaa, art #61! veier inn på nesten 39gr, altså ingen kjempe.

Skjer lite resten av kvelden, så vi pakker sammen rundt midnatt. Trøtte typer i bilen hjem.

Comments are closed.