Etter mange innedager i romjula var det godt å komme seg ut en tur. Avtalte med Karl Johan og Stein å møte dem på Hadeland.

Fine forhold, 15 cm is, 4-5 minus og sol. Rett og slett en fin dag å være ute.

Vi satte opp gjeddestenger alle mann og slo ihjel ventetiden med leting etter sik. KJS fant fort et par som gikk og sveipet inne ved land. Stein og jeg så lite, men jeg hadde en liten sik som strøk forbi hullet et par ganger, og var fremme og luktet på maggoten.

Under en liten kaffepause har jeg et run på ene stanga, men det stopper like fort som det starter, samt at ingen av oss helt klarer å lokalisere hvilken stang det var på.

Vi borra litt rundt omkring langs land, men fant ikke mer sik. Flytta derfor både gjeddestengene og oss selv til en ny plass.

Her var det grunnere, så vi må borre litt hist og her for finne gode plasser. I hullet jeg kikkfisker i svømmer det plutselig inn en stim av microfisk, klarer ikke helt å artsbestemme dem,  men lander på ørekyte. Etter ørekytene følger det noen abbor. Den ene fatter interesse for myskaen min, og blir med en snartur på land. Det samme gjentar seg, men dett var storebroren, dog neppe over 300gr.

Karl Johan gutser og klarer å lande en sik til, ellers skjer det lite resten av dagen.

Tror vi alle synes dette var en fin fisketur å avslutte året med.

Comments are closed.