Tok en tur sammen med Andreas. Måtte dog fiske et annet sted enn vi hadde planlagt.
Først kjørte vi nedober til en plass på vestsiden av fjorden, med håp om at det skulle ligge is der nå. Det gjorde det ikke, i hvert fall ikke gangbar is. Så vi satte oss i bilen, tok en tur under fjorden, og vips var vi på østsiden.

Etter litt surring for å finne en brukbar parkeringsplass (tar selvkritikk som navigatør) kom vi oss etterhvert utpå isen, to timer etter avgang hjemmefra.

Vi bestemte oss for å se hvor langt utover det var trygg is, så borra oss utover. Isen var fin helt til vi var 30 meter fra iskanten. Her rigget vi derfor camp. Et utall meitestenger ble spredt i strategiske buer utover isen, mens vi satte oss ned med balansepilk.

Dessverre kom vi oss ikke så langt ut at vi nådde dyprenna, så vi fisket på 12-16 meter. Bettet kan ikke sies å være fantastisk, men det kom da opp litt fisk. Jeg startet ballet med ei sandflyndre, og så ei til, litt større denne gangen. Veide den til 470 gr, og noterer dette som pers, selv om jeg vet jeg vet jeg har fått større i barndommen.

Fikk opp noen torsketasser og en grei middagstorsk. Stort sett kom all fisken i «godhullet». I dette hullet fikk jeg opp 9 sandflyndrer i løpet av dagen, mens hullene 2-3 meter unna ikke leverte noe som helst. Hvor hvittingen har blitt av er fortsatt ei gåte.

Deilig dag på isen, i hvert fall så lenge sola var fremme.

Comments are closed.