Jeg skulle gjøre en jobb i Skien, og planla derfor litt fiske på veien hjemSom sagt så gjort. Etter litt kjøring fant jeg endelig veien ned til bryggene. Pakket med meg to stenger og en stol og labbet utover.

Flotte forhold for bryggemeite, men det var ikke det helt stor bettet. De første par timene ga en del smånapp som ikke ville sitte før det plutselig satt ei skrubbe på 660gr.

Skrubbe på 660 gr, så litt slunken ut

Flyttet meg litt innover på bryggene, men også her ble det bare smånapp. Klarte å irritere meg over kvaliteten på mosquito-krokene, retter seg ut ved den minste bunnkontakt. Rigger derfor om til en Chinu på stanga jeg fisker aktivt med.

Lite skjer før jeg forsøker litt i en ny retning med aktiv-stanga. På første kastet dunker det karakteristisk, og opp kommer det en torsk av høyst middelmådig størrelse.

På neste kast napper det igjen, typisk flatfisknapp. Jeg sveiver fort opp for å komme meg over en kant/tauverk eller noe i den duren som kødder det litt til på de fleste kastene. Ser fisken nede i vannet, og tror først det er en knurr, men da den nærmer seg håven ser jeg at det er flatfisk, flatfisk jeg ikke har sett på nært hold før.

Var et øyeblikk i tvil om hva det var, ut over at det var en ny art. Tok så en kikk på kjeften som raskt avslørte at det var en god gammeldags Gapert. Ny art! Jippi!

Min første gapeflyndre
Gapert på 180gr

Var egentlig ikke denne arten jeg hadde regnet med å få på denne plassen, men ny art er alltid bra.

Fisker videre et par timer til, rigger om til to stenger med glidende og små kroker i håp om at det skulle finnes lomre på plassen. Om den så finnes, ville den ikke denne gangen. Etterhvert tar regnet seg opp, og jeg innser at nok får være nok, og vender nesen hjem.

 

 

Comments are closed.