Vi hadde ei uke i Sverige og jeg hadde med noen stenger i takboksen. Området rundt Västervik er kjent som blant de beste i Sverige for gjedde, men siden vi ikke hadde tilgang til båt ble det abborjigging isteden.

Hadde noen turer på bryggene nedenfor hytta vi leide ytterst i skjærgården, men der som ellers i østersjøen er man svært plaget av alger. Hadde jiggen full av skjegg og ålegress på hvert kast. Ikke ett napp.

Oppsøkte derfor den lokale fiskesjappa som utvekslet noen tips mot at jeg fikk meg ei ny stang… Dro derfor ut tidlig en morra for å prøve området rundt et sund og ei bru. Ikke her heller var det noe å få, men stanga var god.

Tok en kveld i gummibåten på litt dypere vann, men ikke noe fangst denne kvelden heller.

De eneste fiskene som kom opp var litt småmort,laue, stingsild og microabbor som vi meitet sammen med ungene nede på brygga.

Comments are closed.