Vi ble vekket til strålende sol (og en smule gass, det går hardt for seg når 5 karer sover på ei lita campinghytte). Etter en kjapp frokost bærer det ned til skippermøte for min del. Det er en egen stemmning på brygga disse minuttene før konkurransen starter.

Vi kjøper is til å legge fisken på, og gjør de siste forberedelsene før vi kjører ut i Langesundet.

Klok av skade fra året før hadde vi bestemt oss for å kjøre bakveien ut av langesund. Å presse seg ut i skvalpesjøen fra hekkbølgene til hestekreftemafiaen er ikke tilrådelig verken for rygg eller nyrer.

Vi stopper på samme grunntopp som dagen fø, og jeg kroker raskt 2 brungylt på litt i overkant av 100 gr. Viktig art i konkurransen, men litt for små etter hva vi ønsker. Det er bra fiske på denne grunntoppen, og vi har i løpet av en time 7 arter, dog et par under minstemålet. Vi får knurr, hyse, torsk, sei, makrell, sypike og tidenes minste øyepål i løpet av den første timen.

Vinden er spådd å ta seg opp utover dagen, så vi bestemmer oss for å gjøre et kjapt forsøk ute på dypet, men på vei ut må vi stoppe litt på nok en grunntopp, hvor vin har hatt bra hvittingfiske tidligere. Det skal vi ha denne dagen også, Andreas drar en hvitting på 900gr, noe som skal holde til plakett for største hvitting i konken. I tillegg får han opp nok en brungylt, som veier 200gr, gode poeng i konken.

Vinden tar seg ytterligere opp, så selv om fisket er bra innser vi at vi må putre utover om vi i det hele tatt skal ha sjans til å få litt fiske på dypet.

Vi ender på en rygg på rundt 150 meter, og lar tacklene gå, med håp om bluekjeft og svarthå, to karakterarter i festivalen. Første driftet gir ingenting. Strømmen er stri og bølgene er opp i mot to meter, så vi er litt skeptiske i den 15 fot store båten. Likevel tar vi et drift til. Jeg ender med bunnapp i det vi driver opp på en rygg, Andreas skal hjelpe til med å få løs. I det jeg tar tak i stanga hans mens han tar min kjenner jeg at det napper. Nytt stangbytte, Andreas sveiver, mens jeg ankerer båten med power pro…

Opp kommer det ei anstendig brosme, og ca samtidig som den er oppe løsner tacklet mitt der nede i dypet.

Sjøen har nå tatt seg opp ytterligere, ny sjø på toppen av gammelsjø gjør det svært så utrivelig på dypet. Vi bestemmer oss derfor for å kjøre inn i Helgeroafjorden og legge noen drift hvor det er litt mer le.
Her merker vi at det var litt tøft utpå, jeg er full av adrenalin og må sette ,eg ned og ta ei lita pause.

Vi legger noen drift etter fjesing, uten å komme i kontakt med den, ei heller med rødknurren. Andreas får en knurr, type liten (de er små i Langesund i år).

Vi kjører med bølgene og skvalpesjøen lengre innaskjærs, prøver et par plasser etter sypike og hyse, men ingen kvalitetsfisk. Vi begynner å bli litt opprådd over at de fleste plassene er vanskelige å fiske i vind og bølger. I tillegg sliter Andreas med bihulebetennelse som gjør ham noe ukonsentrert.

Vi ender tilslutt ved en lekter hvor vi legger oss på noen drift sammen med Kjetil og co fra Haugaland havfiskeklubb. Jeg klarer å få opp ei sandflyndre på 300gr, noe som gir bra med poeng i konken.

Vel inne i havna veier vi inn 11 arter, slett ikke ille, men det gikk bare nedover etter den fantastiske første timen.

Andreas med dagens fangst
Jon fisker i år for Team NoFish som også har hatt en ok dag

På kvelden blir det igjen pizza i sentrum. Vi rekker også siste del av foredraget til Morten Ruud, om big game fishing i utlandet.

Til slutt kommer det alle i teltet har ventet på – resultatlistene fra dagens fiske. Listene henges opp, og vi i Team Storfisker ender på en hederlig 20.plass etter første dags fiske. Team Isola har hatt en utenomjordisk bra dag, med sine hele 983 poeng og 20 arter. Vi rekker en hyggelig prat med gutta før vi vender nesen mot senga.

Team Storfisker med en grei 20.plass lørdag
Våre hyttekamerater Team Villmark og fiske ligger på 35. etter første dag, de har litt å hente inn

En rimelig sliten gjeng faller kjapt i søvn på hytta i skogen utpå kvelden.

 

Comments are closed.