Søndagen starter som lørdag med skippermøte, en pose is og litt klargjøring i båten. Vi durer som de fleste andre ut på jakt etter silda. Silda er en svært vikig fisk i konkurransen, den gir tross sin beskjedne størrelse godt med poeng. Vi kjører ut i området vi fant den året før, og begynner å kikke på loddet. Vi finner snart fisk, men ikke de helt store stimene. Flytter litt rundt og forsøker på forskjellige dybder. Til slutt finner vi den på ca 330 fot, nervepirrende når de skal dras opp i båten. Vi har noen resultatløse nedslipp og får litt presset stemning i båten før jeg til slutt få opp ei grei sild på ca 240gr.

Et knippe sild

Vi fisker litt videre på samme plassen, siden vi også trenger poeng til NM-konken. Det blir totalt 5 sild i båten i løpet av den første timen, ikke mye å skryte av når det er en nordvestlending i båten.

Videre er planen å finne berggylta, og vi kjører litt utover i fjordsystemet. Her går sjøen ganske bra så det blir til at jeg styrer mens Andreas fisker. Vi får raskt opp en del blåstål, men ingen over den vi veide inn dagen før. Litt lengre bort finner vi en grei spot for berggylter, og Andreas som har tyng gylteerfaring lander ei på 890gr, high five!

Videre tenkte vi oss ut på samme grunntoppen som dagen før, men vi blir møtt av sterk motvind, så vi må legge oss på noen drift i ei renne. Her skjer det lite, men jeg klarer etterhvert å forbedre gårsdagens torskevekt med en på 1495gr.

Vi rigger så om til slep, på jakt etter fjesing og flatfisk. Dårlig kommunikasjon i båten fører til at vi legger oss en plass ingen av oss har troa på, så vi bestemmer oss raskt for å flytte.

Vi kjører til vika vi testet under testfisket fredagen, her er planen at jeg skal fiske med små kroker på jakt etter fløyfisk mens Andras skal se om han kan forbedre blåstålen. Det ender med at jeg kroker en blåstål på 455gr som gir bra med poeng.

Blåstål 455gr

Det blir ikke noe mer spennende i vika, klokka begynner å bli mye, og vi har ingen spesielt god plan. Vi kjører derfor inn mot landsiden på jakt etter flatfisk. På en plass vi ikke har testet før kroker jeg ei rødspette på 415gr, også nyttig i poengsammendraget.

På tampen av dagen får Andreas ei sanflyndre som er 5 gram større en den vi fikk dagen før. Poeng er poeng. Andreas sliter med bihulene og vi velger å gå til innveiing mens det fortsatt er et kvarter igjen av fisketiden.

Utstyret skal rigges ned, båten skal vaskes, hytta skal pakkes og vi trenger for i skrotten.

Klokka tikker sakte mot 17, da premieutdelingen starter. Først skal det deles ut plaketter for størst fisk i hver art, Andreas får som han pleier hvert år en plakett med seg år også (hvitting), mens det er Team Maligutta som har kveldens grand slam, med ikke mindre enn 7 plaketter.

I lagkonken starter de i år med topp 25, vi hadde hoderegnet litt på det og blir litt overrasket når lag 25 starter på knappe 500 poeng. Blir det påsa med smågodt på oss? Team Villmark og fiske (Roger, Martin og Christian) kalles opp som nummer 23, en bra opphenting etter gårdagens 35. Team NoFish med Thomas, faren og Jon tar plassen foran, før et par lag til leses opp. Hadde vi regnet feil? Når nummer 19 leses opp, går det en latter gjennom salen, Team Storfisker aka Team Raccoon må opp og hente en påse med smågodt fra sponsorene.

Vaskebjørn (Bildet er tyvlånt fra Team Garmin Abu)

 

Jeg er godt fornøyd, forholdene tatt i betraktning. Mye vind, småsyk styrman og liten båt hadde gitt oss en del utfordringer.

Det mest imponerende var nok 5.plassen til Team Maligutta, som hadde hatt et imponerende fiske, i en liten Buster på 15 fot.

Mindre overraskende var det svensker i topplagene, dog var jeg litt overrasket over at Isola hadde havnet nede på tredje, etter lørdagens knockout. Andreplassen gikk til Team Garmin Abu, mens førsteplassen gikk til det norsk-svenske laget Team Hummingbird.

Så er festivalen over for i år, håper å kunne delta igjen neste år. Takk til Andreas, medfiskere og arrangører for morsomme dager i Langesund.

 

2 thoughts on “Langesund – søndag (andre konkurransedag)

  1. Takk for det Irvin. Neste år blir det Grand Slam, vi må bare gå til innkjøp av en litt større båt. Burde vel rett og slett lage et team og skaffe sponsorer slik som svenskene?

Comments are closed.