Testfisket dag 2 utgikk, siden syndefloden hadde nådd Telemark. Vi ble sittende på hytta og binde tackler mens regnet øste ned, helt til Roger tok oss med ut for litt lufting.Vi endte med å oppsøke de fleste fiskeutstyrssjappene i nærteigen og kjøpe en hel drøss med saker og ting vi sikkert ikke hadde bruk for.

Fredagen var det igjen klart for testfiske, regnet hadde forlatt oss til fordel for solfaktor 30. Dog hadde vinden tatt seg opp, så det ble fiske innaskjærs.

Først reiste vi til en grunntopp hvor vi hadde hatt bra fiske etter brungylt året før. Det tok heller ikke lange tiden før det nappet hissig på den agnede sabikihekla mi. I overflaten får jeg nesten hakeslepp i det jeg ser gromgylten bryte vannet. Soleklar pers.

Fisken drar vekta ned til 220gr, pers og high five i båten.

Brungylt på 220gr

 

En glad (og litt solbrent) fisker, men en gylt som også har blitt litt solbrent i løpet av dagen

Vi flytter etterhvert til Helgeroafjorden hvor ryktene sier at fakirer går tørrskodd over fjesingene. Dem så vi ikke noe til, men microtorsken var smertefullt tilstede. Det bar også sandflyndrene. Jeg ble kronet til sandflyndrekung denne dagen, med 7-8 fisk i båten. Begynner å helle mot at coctailen reke/gulp er mer effektiv enn bare reke på slepet etter flatfisk. Andreas kjørte bare reke og fikk mist flyndre og mest av «vår venn» microtorsken.

Vi kjører etterhvert videre, og prøver på et par spotter Andreas har funnet på pc-plotteren (at den fortsatt er i live etter 4 år med sjøsprøyt i åpen båt er høyst imponerende). Disse gir ingen videre fangst, før vi tester ei vik hvor det lukter gyltefisk og fløyfisk. «Vår venn» er på plass også her, men vi finner også en spot med bra blåstål. Andreas får en fin poengfisk.

Andreas med en fin blåstål

Andreas flørter med ei brud som soler seg på berget, hun viser interesse helt til han viser frem fiskebuksa si. Vi durer etterhvert innover, prøver noen plasser uten noe spennende.

Jeg begynner å fantasere om pizzaen nede i sentrum, og blir noe ukonsentrert.

Utenfor Salgslaget (fiskemottaket) legger vi oss på et par parallelldrift med storfiskerne i Team Isola. Blir ikke noe spennende her heller, bortsett fra «vår venn» og ei sandflyndre.

Vi suler etterhvert opp og går for pizza og en kold en.

En bra dag på sjøen, selv om vinden ødela en del av fisket.

Comments are closed.