Klarte endelig å komme meg over dørstokkmila, og møtte Compagni Kløfta på en ny plass vi hadde sett oss ut i Glomma, det var duket for høstens lakedebut.

Måtte frem med tursaga og rydde plass til bakslengen på karpestengene, men ikke lenge etterpå var biter med makrell plassert ute i ei bakevje.

Det ble tid for både kaffe og fyrstekake uten at de skjedde stort på stengene. Jeg skulle bort og stramme opp sena litt, da jeg så at det var noe småduving i stangtuppen. Dro på litt ekstra, uten å kunne kalle det et tilslag. Det var tungt i andre enden, men ikke fisketungt, mer som en stor klump med gress. Pumpet derfor «gresset» innover, først kom sena til Ståle, så kom et opp ei grein, men i enden hang det jaggu ei fin lake. Så med hodet på den, og konstanterte at det var rimelig bredt.

Heller udramatisk ble fisken dratt på land, og Compagni Kløfta (Karl Johan og Ståle) begynte å fininnstille øyemålet. Jeg tenkte pers, mens de snakket om fisk mellom 1.6-1.7. På vekta stod det 2120gram, og dermed hadde jeg flyttet persen en drøy hekto oppover. Ikke tvil at dette er glupske fisker, for hva annet enn senestumpen som KJ satte fast og røyk litt tidligere på kvelden stakk ut av kjeften på den?

Det ble tid til mye skitprat (og lange betenkninger om lakens liv og levendt) og mer fyrstekake uten at det skjedde stort mer denne kvelden. Jeg fikk på land ei lita lake til, mens de andre bare hadde smånapping.

Gøy at en ny plass leverer, selv om den ikke leverte fantastisk action. Jaja, takk for turen gutar.

Comments are closed.