Etter den siste ukens knallkulde har jeg gått rundt og trødd hjemme i vente på en åpning for å komme seg ut på nyisen. Karl Johan har gått i samme tanker, så når han foreslo å dra en tur på et vann på Hadelandsåsen var jeg ikke vanskelig å be.

Var litt skeptisk på om den gamle kjerra av en bil ville klare å komme seg opp på «fjellet», men det var heldigvis fint føre, så den delen gikk fint. Kaldt var det, måleren i bilen viste rundt 15 blå litt før jeg parkerte. Lasta opp pulken og ruslet i KJs fotspor ned til vannet og fant denne karen liggende langflat utover isen:

kikkfiske etter røye
Kolla! Kolla! Det är et hål i iset!

 

KJ hadde ankommet litt før meg og var allerede i gang med å dyppe nesen i diverse hull han hadde borret rund på isen. Jeg var ikke sen om å gjøre klar pilkestikka selv, kun avbrutt av at jeg fant ut at sena var råtten, så jeg fikk spolt på ny.

Ikke lenge etter lå også jeg langflat med tryne kun millimetre fra vannet der nede i hullet, må vel legge til at jeg har såpass dårlig kontroll på snyteskaftet at de skjedde både titt og ofte at det fikk seg en kald dypp.

Det tok litt tid før jeg fant noen røyer, så det ble litt borring. Men vips så kom det en rakkar og angrep Lysdraken min, dumme fisk, ta maggoten min da. Klarer nesten å kroke den, men den sitter ikke. Bytter til en wide-gap krok etter dette. Ikke lenge etter sitter min første isfiskede fisk for sesongen, og min andre røye noensinne. Karl Johan har lempet opp et par allerede.

Vi fortsetter fisket utover dagen, det er kaldt. Nesen er kald, beina er kalde og fingrene er kalde. Finner frem de elektriske vottene fra sekken, og trer dem inn på stive fingre. Funker fint, men litt klønete å fiske med. Innser at det ikke bare er nesen som får seg en dypp i hullet med jevne mellomrom, også lua havner tydeligvis nedi hullet. Det bygger seg i løpet av dagen opp en fin solskjerm av is på kanten på lua, stor stas.

I ett av hullene kommer det brått 3 litt større røyer svinsende, de er agressive og går rett på blinken. Finner etterhvert maggoten, og opp kommer den ene. De to andre forsvinner like brått som de dukket opp.

Dagen går, vi tar noen kaffe-breaks og få igjen litt varme i skrotten, men det helt store fisket har vi ikke. Hadde håpet på at noe sik skulle svinse innom, men dem ser vi ikke noe til. Borrer meg noen hull langs stranda for å sjekke om det er noe abbor hjemme, hvilket det ikke er. Sola går ned bak åsen og det blir enda kaldere, og nakken og skuldrene begynner å kjenne det etter en dag med kikkfiske. Vi kaller det en dag.

røye
Tre små røyer ble dagens fangst fra isen

Oppsummert:

*Kaldt
* Segt
* 3 røyer på meg
* 7-8 røyer på KJ
* En fin dag på isen

Comments are closed.