Etter å selv ha vært syk i begynnelsen av jula, var det nå ungenes tur. Jeg nyttet sjansen til å stikke ut og få meg noen timer med frisk luft, helt grei avveksling fra sytete unger og påfyll av mat og søtsaker som jula ellers stort sett har dreid seg om.

Turen var forholdsvis dårlig planlagt, jeg sto mellom Våg, Mjær og Lutvann. Når klokka var halv tolv var jeg enda ikke kommet meg avgårde, så jeg gikk for korteste kjørestrekning: Lutvann aka dødehavet.

Ute på isen rigget jeg opp balansepilken (etter å ha måttet spole på ny sene på snella, gamlesena var pill råtten).

Borret meg derfor noen hull langs nordøya, skjedde ingenting.

Flyttet derfor til varpet rett ved land vest for øya. Rigget om til blink og maggot. Skjedde ikke noe her heller.

Flyttet meg langs landet på vestsiden, skjedde ingenting.
Flyttet til sørøya og rigget om til mormyska, skjedde ingenting.

Det eneste som er å berette er praten jeg hadde med en gamling på ski. Han fortalte at han hadde fisket mye lake ved Guttersrud og han fortalte i det vide og det breie om de flotte fangstene han hadde hatt der.

Jaja, ble blanking på årets siste tur…

One thought on “Premieblanking i dødehavet (lutvann revisited)

  1. I think I can sense it from here just looking at those sentimental items. Very cool. Thanks for sharing them and your post. It is a good reminder, I think, of why we love the old stuff so much… because there's a story there behind each and every one. Liz

Comments are closed.