Da var det igjen tid for å oppsummere året som er over, og da snakker vi fiskemessig.

Januar-Mars

Året begynte som vanlig ganske tregt. Det ble noen turer på isen i januar-mars, men lite fisk og lite  spennende å rapportere om. Hadde forsåvidt min første tur på sjøis, noe som ga mersmak.

April

I april gikk turen til Hardanger sammen med Andreas, Irvin, Adrian og Mari. Her hadde vi 4 (5) fine fiskedager, hvor jeg fikk logget 5 nye arter og et par perser. En tipp opp tur sammen med hyggelig selskap. En liten hake at jeg fikk et magevirus midt oppe i turen, noe som gikk litt ut over fiskingen.

 

Mai

Mai var også en bra måned fiskemessig. Først og fremst vil jeg fremheve turen til Åkrafjorden sammen med Andreas, Ole Håkon, Leif og Irvin. Knall tur, nye arter og mye moro. Resten av måneden gikk med til litt meite i ferskvann og diverse surr.

 

På en tur til Telemark kom det opp ny art i form av gapeflyndre, da målet egentlig var lomre:

 

Juni

Juni begynte dårlig, jeg klarte det kunststygget få klarer å følge meg på: totalblanking i Skinneflo. Ikke engang ei laue på kom på land, mens Karl Johan og Andreas dro sørv og mort rundt ørene på meg.
Det tok seg litt opp på neste tur, da jeg og Rage tok oss en tur ned langs østsiden av oslofjorden. Målet var 3 nye arter, og tre arter ble det. Blant disse var det til og med en ny norgesrekord for min del i form av ei nipigget stingsild på 2,6gram. Feiringen ble begrenset 🙂

 

Juli

Juli startet bra med at jeg endelig fikk hull på en verkebyll som har hengt over meg i flere sesonger. Jeg har fisket etter karussen i Ulsrud i tre år uten å klare å lure den på kroken. Denne kvelden skulle det endelig stemme, og en nydelig karuss på 1220gr havnet på matta:

Resten av måneden gikk mest i feriemodus. Først ble det litt fisking på ferie i sverige, uten det helt store å rope hurra for, før det ble noen turer i Molde og omegn. Her hadde jeg gledd meg og mye forhånd og hadde en del halvplaner klar i bakhodet, men fisket ble en stor skuffelse. Fisken var større før og mer tallrike var de også.

August

August startet med årets Langesundfestival. Andreas og jeg stilte i år med tomannslag. Været var litt mot oss, så en av testfiskedagene ble skrinlagt og både testfisket og selve konkurransen ble noe amputert på grunn av mye vind, som gjorde fisket i den forholdsvis lille båten vanskelig. Tross dårlig vær og bihulebetennelse hos Andreas klarte vi å karre oss opp på en 19.plass, flere plasser frem fra året før. Det må man si seg godt fornøyd med. Dessuten er stemningen alltid god i Langesund, hyggelig å møte kjente tryner og bli kjent med nye.

Høsten

Høsten er pleier å være seig for min del. Dørstokkmila blir lengre og det er stort sett mørk og kjipt. Klarte likevel å drasse skrotten ut på minst en tur i måneden, noe som resulterte i at ett av årsmålene ble nådd; å fiske i hver av årets måneder. Tror ikke jeg har klart å gjennomføre det tidligere.
Likvel var det et lyspunkt i løpet av høsten. Jeg hadde blitt tatt opp som medlem i SFK-laken, og ble dermed med på havålturen klubben gjennomførte i oktober.

Vi hadde fine dager på sunnmøre, jeg fikk som en av de få en havål, stort selv om den var liten. I tillegg ble det 4 nye arter og pers på lange.

Året oppsummert

Alt i alt må jeg si meg fornøyd med fjorårets fiske. Noen mål ble nådd, noen er fortsatt i horisonten. Jeg har fått fisket på nye steder, fått nye arter, fått noen store fisk, møtt nye fiskekompiser og generelt hatt det trivelig på tur. Når oppsummeringen fra NM i sportsfiske også viser at jeg klokket inn en overraskende 13.-plass kan man ikke si seg annet enn fornøyd, selv om ikke alle årets mål ble nådd, og jeg hadde 10% totalblanking. Takk til alle fiskekompiser for de fine turene!

Antall turer: 53
Antall arter i 2012: 53

1. Abbor
2.Skrubbe
3. Bleike (hvitting)
4. Sandflyndre
5. Torsk
6. Sei
7. Sypike
8. Brosme (pers)
9. Lange (ny)
10. Blålange (ny)
11. Blåstål
12. Lusuer ( ny)
13. Glassvar (ny)
14. Hågjel (ny)
15. Knurr
16. Rognkjeks (ny)
17. Bergkutling (ny)
18. Svartkutling
19. Sørv
20. Mort
21. Laue
22. Gapeflyndre (ny)
23. Bergnebb
24. Brasme (pers)
25, Flire
26. Ål
27. Hvitfinnet steinulke (ny)
28. Gullfisk (ny)
29. Nipigget stingsild (ny)
30. Sandkutling
31. Skrubbe
32. Lyr
33. Makrell
34. Trepigget stingsild
35. Karuss
36. Leirkutling
37. Dvergulke
38. Hyse
39. Berggylte (pers)
40. Rødspette
41. Øyepål
42. Gjedde
43. Vederbuk
44. Harr
45. Stam
46. Taggmakrell (ny)
47. Tangrunkare (ny)
48. Bluekjeft (ny)
49. Havål (ny)
50. Gressgylt
51. Grønngylt
52. Lake (ny pers)
53. Røye
Antall blanketurer: 5
Antall nye arter: 15
Antall perser: gylte, lake, karuss, brosme, brasme + de nye
Arter totalt: 76
Årets fisk saltvann: lusuer på 530gr

Årets fisk ferskvann: karuss på 1220gr

Mål for 2013

* Fiske bedre i ferskvann en de to foregående årene
* Passere 80 arter
* Perse på Gjørs og Abbor
* Fiske mer fra båt
* Ha det triveligelig tur sammen med fiskekompiser

 

One thought on “Fiskekavalkade 2012

Comments are closed.