Årets første fisketur ble lagt til Mjøsa, nærmere bestemt Furnesfjorden. Var litt i tvil om hvor jeg skulle forsøke, siden jeg aldri har fisket i området tidligere.

Det ble derfor noen timer med kart og google i forkant. Plassen jeg hadde sett meg ut, hadde jeg kalkulert som rimelig risikabel hva is angikk, og det skulle vise seg å stemme. Helt isfritt.

Ble derfor litt i stuss om hva jeg skulle ta meg til. De andre vanene jeg hadde på blokka lå innover i hedmarken og ville gi begrenset fisketid. Jeg satset derfor på at det var grei is innerst i fjorden, noe som skulle vise seg å stemme.

Parkerte ved campingen og møtte noen lokale pilkere som kunne melde om trått fiske.

Borret meg opp en del hull litt til siden for de lokale. Startet som vanlig med balanse, og som vanlig skjedde det ingenting. Fisket meg derfor inn på grunnere vann og byttet til mormyska.

I ett av hullene var det brått liv. Opp kom en vakker abbor på rundt tre hekto. Fortsatte derfor å fiske i samme hullet, noe som resulterte i lillebroren og lillesøstra.

Brått var det slutt, jeg borret en del hull i samme område, men det ville seg ikke.

Flytter så bort til båthavna, her var det dypt, så jeg prøvde først ei stund med balanse. Det ga som vanlig ingenting. Fisket igjen grunnere med mormyska, og brått jog det i hånda. En liten tass på et par hekto hadde tatt rennefart og gått til angrep. Begynner å få en viss ide om de kule nappene på balanse, selv om jeg aldri opplever dem selv. Abbor er en kul fisk.

Det begynte å regne og jeg frøys på beinam, så jeg vendte snuten tilbake til svogers.

Fire pene, men små abbor og noen timer med frisk luft er bedre enn blanking.

Isen var 25-30 cm innenfor brua

 

Comments are closed.