Det var duket for klubbtreff for SFK-Laken i SandebuktaJeg durte nedover i 7-tida, i et kjipt snøvær. Avdeling Romerike var allerede på plass, og jeg møtte Leif og OHH på parkeringen. Klokka 8 var det allerede 15-20 biler på parkeringen, så det er ikke tvil om at Sandebukta er en populær plass.

Litt desorientert i snøføyka fant vi frem til basecamp. Det ble rigget opp stenger i det vide og det brede. Jeg fisket med to stenger med hekle, ei bunnmeitestang og ei stang rett under isen.

Som seg hør og bør når flere fra klubben møtes (noe vi klarer ca hvert skuddår) må det være en liten konkurranse. Flest arter og størst fisk (ift n.rek), samt at jeg fikk trumfet gjennom kategorien «kjipeste fisk».

Det ble landet hvitting, øyepål og hyser rundt meg. Jeg fikk etterhvert dreisen på øyepålen, og veide den største inn til 68gram, siden jeg ikke har veid inn arten før noterer jeg dette som ny pers.

øyepål
Øyepål på 68gram

Fra morran av lavet snøen ned, våt og tung, men det ga seg heldigvis ut over dagen.

Fisket var trått, det smånappet litt her og der, men det var lite å skrive hjem om. Vi fikk derfor tiden til å gå med skitprat og pølsespising.

Rådslagning når bettet uteblir

Hadde et par run på stanga som fisket grunt, men fikk ikke fisken til å sitte. Mistet en fin torsk i hullet, som beit på akkurat i det jeg skulle dra opp for å sjekke agnet (sjø-laue).

KJS skulle kvitte seg med litt gammel agnfisk, og hadde laget en herlig flu-pose. Lite overraskende ble denne angrepet av fjordens slimete kryp.

Nasty slimål

Nappingen gikk i bølger, jeg fikk lurt opp 19 øyepål, 9 hvitting, 3 hyser, 2 torsk, 1 knurr og 1 sypike.

Deler av dagens fangst, merk at fisken er sortert på fangsttidspunkt innen hver art, ikke på størrelse

Jaja

 

 

Comments are closed.