Bjørn fra NKML var i byen på et kurs, så han var på meg for å få fisket litt rødhai. Det måtte man da kunne få til tenkte jeg, og vi avtalte å fiske onsdag kveld.

Plukker opp Bjørn som kom med toget på Skøyen litt før 19, og durer utover. Som god guide stiller jeg med låne-thermodress og sorel-sko. Som prikken over i-en forærer jeg ham også ei SG-lue som jeg har liggende (som ikke brukes siden NKML liksom har fått patent på dem).

Guiden låner også vekk 3 karpestenger, sneller, tackle, pod og agn.
Bjørn rigger opp 2 stenger og kaster utover i riktig sone.

Selv rigger jeg opp to 2lb KJ-stenger som får besøk av Infinity-X, en kombo som ikke passet helt. Disse blir plassert i en brukket pod fra Lidl.

Frem til det blir mørkt er Bjørn litt plaget med hvitting, jeg ligger grunnere og merker ikke så mye til dem.

I det mørket faller på anbefaler jeg Bjørn å rigge den 3 stanga også, og den havner perfekt ute på grunnkanten.

Det står en sur vind inn bukta, så jeg tror Bjørn var happy med at han slapp å sitte i joggebukse, hoodie + SG-one-piece. Vi får tiden til å gå med fiskehistorier og tullprat, men det skjer ikke mye.

Litt over kl ti tiltar vinden ytterligere og hvittingene har tatt kvelden. Må innrømme at jeg begynte å tenke på at plassen ikke skulle levere i kveld heller. Men ut av intet smekker det til på 3-stanga og det ser veldig haiete ut. Bjørn klinker til, men er litt usikker på hva som sitter på i andre enden. Jeg griper håven og stiller meg klar. Torskefant nevnes, men i lyset fra lykta glir en solid rødhai inn i håvmaskene.

Her starter tidenes haraball, Bjørn blir helt vill. Kos og klemz og high five og jubel og hele pakka NKML-style. Bjørn vrenger av seg thermodressen til fordel for one-piecen for fotosesjonen. Fisken kommer seg på vekta som står og pendler mellom 980-1000gr (fratrukket pose), vi setter den til 980gr.

Den tynne mannen fra Rogaland er fra seg av glede, og guiden er helt greit fornøyd med guideoppdraget.

bjørn florø-larsen rødhai
Ny art må seff feires NKML-style.

Klokka har blitt nærmere elleve, og det er surt og kjipt der ute, så vi begynner så smått på pakke sammen. Jaja, i det minste tok ikke guiden fisken og lot «kunden» sitte igjen lang i maska.

Les Bjørns rapport fra turen

 

 

One thought on “Å guide en mann i One-piece – Rødhai 10.4

Comments are closed.