Karl Johan og Andreas skulle ut på rødhaitokt, så jeg pakket nellikene og slo meg med

Fremme på fiskeplassen ble jeg møtt av en sur vind rett i fleisen, periodevis bøttet det ned. Vi rigget likevel opp stengene og forsøkte å time vindkastene slik at agnet havnet i sjøen og ikke bak oss på land.

Floa var på maks og bølgene slo inn over land, akkurat som det alltid pleier å være på østlandet i april. Vi måtte flytte utstyr og podder lengre inn på land to ganger for å unngå å drukne.

Skikkelig østlands-vår!

Hvittingen var som vanlig på plass, men ikke i uante mengder. Andeas og KJ fikk opp et par hver,  jeg gadd ikke å bry meg så mye med dem. KJ fikk også en stappmett lyr og Andreas en torsk. Vi slet en del tackler og jevnt over var det skikkelig kjipt. Utpå kvelden får jeg et hai-napp, og setter tilslaget. Det er tungt og slapt i andre enden, akkurat slik det skal være. Når fisken kommer opp i vannlagene kjenner jeg noen små slag og litt buktinger. Roper på håv og sklir på en stein. Vips, haien «stiger av», rekker akkurat å se at det er en fisk der nede. Andreas som står på en stein litt lengre fram så den og rapporterer «stor hai». Jeg innser at dette ikke er kvelden, så jeg pakker sammen og drar hjem.

Nevnte jeg at jeg røykt 2 tackler, ødela beinet på podden og knakk festet på ei hodelykt?

Jaja

2 thoughts on “Rødhai noch einmal

Comments are closed.