Vi skulle inn på hytta til svigers i skjærstadfjorden, og la inn en stopp saltstraumen.

Rigga med ei sabikihekle. På første kastet hjalp jeg junior med å lande 4 fine makreller. Aldri fått dem så langt nord før. Etter det ble det litt småsei.

Kasta ut for ingeborg og hjalp henne litt med stanga. Kjente at det gikk på en småsei. Men så, Bom! Plutselig ble det tungt. Vanskelig å sveive for jentungen så jeg tok litt av kontrollen. Så hvitsida på ei kveite nede i tarebeltet og kommandere sambo opp i takboksen etter kleppen. Svigermor holdt stanga mens jeg gikk ned på de sleipe bergene. Kleppen satt fint gjennom haka og vips så hadde Ingeborg en ny art på artslista. Kveite på 6,3kg.

Stor jubel fra de fremmøtte. Kveita har jo nærmest mytisk status her oppe og to stk oå to dager har nok gitt meg legendestatus hos svigers. Jeg var mest imponert over at det gikk bra på den lille kroken.

Comments are closed.