Vi kjørte fra Bodø på morran, og jeg hadde (ikke tilfeldig) tastet storsand camping på gps’en. Kom frem på kveldinga, og var rimelig pesa av kjøringa. Eneste medisin var å dytte ungene inn i hytta og hive i seg en Red Bull. Rigget 3 stenger med 2/0 krok og makrell. Det startet med napping nesten umiddelbart. Og stoppet brått. Opp kom det slimete kroker. Vår gode venn fra Sandebukta hadde tydeligvis lagt ferien til Trøndelag.

Rigga derfor med småkroker og nappet opp en serie med microhvitting. Disse ble brukt til agn. Raskt drog det avgårde på ene stanga. Tung fisk, og opp kom ny pers på hyse. 3280gr. Denne ble gjenstand for tidenes dårligste C & R, og fløyt bortover overflata. Tyskerne på kaia gjorde store øyne.

Kloskata som var målet så jeg enda ingenting til. I skumringen nappet det hissig i en periode. Opp kom det en serie hågjel av god størrelse. Veide en av dem (den største?) til 1240gr og ny pers. De fleste andre var også over kiloen.

Det stilnet av på nappingen, og jeg fikk kloskatetrua (har søkt om å registrere det som egen religion). Dog ble det noen missa napp og et par hai til før jeg ga meg 0130.

En morsom, tørr og vindstille kveld i Trøndelag. Skulle ønsket vi hadde ei slik brygge på østlandet.

Comments are closed.