Karl Johan og jeg ville teste de nye hvittingstengene våre på dypere vann, så vi tok turen til et dypvannsbrygge ute i fjorden. Her når man bra dybder fra land (sett i østlandsperspektiv) 40-50 meter. Der ute skal det være stort sett mudder. Til vår fordel er det veldig like slimål også.

Vel vel, vi lempa ut 2-3 tackler hver og fiska inne ved brygga med ei lettere stang. KJ hadde noen enkeltnapp som ikke bygget seg opp til noe mer ila kvelden, jeg registrerte ikke noe på mine stenger. Det er egentlig en positiv ting, få napp kan bety sære ting der ute. Kloskate og smørflyndre har blitt nevnt…

Klokka hadde vel blitt ca 01 da lettstanga mi holder på å bli dratt på sjøen, det var bare en keeperredning mellom den og sjøen. Fisken sitter allerede godt, så det er bare å legge press på den. Den avslører forholdsvis kjapt hvilken art den tilhører, men opp vil den ikke. Det er jevnt tungt, og jeg tør ikke legge så mye press på det lette tacklet med en mosquito #6 i enden. Men med tiden til hjelp, og via noen utras kommer det en torsk til overflaten. Den ser bra ut der nede, men det er først når den ligger på land jeg ser at den er stor for østlandet å være. På vekta stopper den på 9kg blank, så jeg kan endelig notere meg en ny pers på denne arten. Stapp full av rogn, hadde nok fyllt 38 tuber med Mills kaviar, minst.

torsk-9000-2

Helt grei tur, til tider sur vind, og en overraskelse på tampen.

Comments are closed.