Når nettene blir lange er det bare å finne frem tungevinduet og lappe vaderne. KJ, Rage og OHH var klare for en spasertur med vann til midjen.

Vi strevde litt med å finne børstemark, men klarte det via blåskjellklaser i ei havn. Etter litt surring hit og dit etter microfisk satte vi i marsj.

Strekket var varierende, en del stein, men veldig fine sandflekker innimellom. Og der lå de, strødd, tungene. En smule blasert har vi blitt, gadd bare halvhjertet å fiske på de som så store ut, og var de sære tuslet vi bare videre.

Jeg nappa opp ei som var skikkelig lang, 49cm, men den manglet en del på vekta, klokka inn på bare 980gr.

Ei laaang tunge, men ikke så tung, bare 980gr

Deler av strekket bare luktet slettvar, og vi skulle få rett. Andreas var førstemann til å se en fin liten en, men den ville ikke være med på festen og svømte etterhvert ut på dypere vann.

Vi tuslet videre, nappet opp noen tunger og hadde det jevnt over helt kurrant. Ved et lite nes oppdaget OHH en slettvar og gjorde bråstopp. Etter å ha fått på en brisling og viftet denne foran kjeften på den ei lita stund satt den. Ellvehundresomething, art #102 for Degenesfiskeren. High five og god stemning.

Det bar videre, vi så flere tunger, og brått så jeg den hvite flekken på brystfinna til en slettvar og beordret «Halt» på troppene. Kroket på en brisling. Den lå dypt, jeg stod med vann til kanten på vaderne mens jeg stod på tå, så det hele ble litt slitsomt. Jigget brislingen på den ei stund, men ikke f*** om den skulle ta. Den begynte å bli irritert og flyttet seg ut på dypere vann. En lang tirade av ufine ord hjalp meg med å komme meg over tapet.

Vi tuslet litt videre, så flere tunger før vi snudde og gikk samme strekket tilbake. På nesten eksakt samme plass som OHH fant sin slettvar spottet KJ en til. Gentleman som han er lot han meg fiske på den. Ny brisling, dimme lykta, ikke lyse direkte på fisken, noen små jukk og et knapt minutt senere kunne jeg stramme opp. Fast fisk! KJ stod klar med håven, og i det fisken var i maskene, fikk jeg en liten artsorgasme, JAAAA. Nummer 89 var i boks. Tipp topp splitthopp.

Slettvar
Slettvar, 840gram/34cm. En deilig liten artsorgasme fulgte!

Vi så sikkert noen flere tunger på vei tilbake, men jeg hadde egentlig fått mitt for kvelden.
Totalt så vi nærmere 40 tunger, og ikke mindre enn 4 slettvar.

Comments are closed.