Vi måtte hele tre dager inn i det nye året før årets første tur ble gjennomført. Stein og KJ plukket meg opp noe over åtte og vi var på isen rundt ni.

På isen var Andreas og Andeas allerede i gang med å fiske opp agnfisk. Vi satte i gang med det samme, og ble sittende og vispe med myskaen langt og lenger enn langt. Agnfisken var rett og slett ikke i godlage. Jeg klarte å true opp tre små abbor og en mort i løpet av den drøy time.

Det fikk holde, så jeg gikk i gang med å rigge opp tre stenger og fordelte dem utover langs en kant.

Det viste seg at agnfisken skulle bli den store utfordringen denne dagen. Alle slet med å få opp noe som helst (hvordan konkurransepilkerne fikk inntil 13kg på vannet denne dagen er for meg et mysterium), ikke alle hadde agnfisk til alle stengene sine engang.

Det runner på ene stanga mi og opp kommer årets første snipe. Greit kroket og ut igjen med den. Det piper litt her og der blant de ørtåførti stengene vi har ute på isen, men det er lite som sitter. Et godt stykke ute på dagen får jeg et fint abborrun, går for å kroke men drar fisken ut av munnen på den. Slipper raskt uti igjen, og de går ikke langt stunden før det igjen runner på samme stangen. Denne gangen sitter den, og jeg kan endelig beundre min første abbor over kiloen.

 

Min første kilosabbor, 1040gram for å være helt korrekt. Deilig å endelig passere grensa.
Min første kilosabbor, 1040gram for å være helt korrekt. Deilig å endelig passere grensa.

Litt lengre utpå dagen får jeg opp ei gjedde til, denne ligger rundt 3 kilo, men får svømme videre uten å havne på vekta.

De andre gutta sliter som meg med agnfisken dagen gjennom, vi har noen flere run, et par gjedder som stikker av med tacklet og ellers lite å berette om. Selv er jeg happy med dagens resultat, kilosabbor har vært på lista over ting jeg ønsket meg lenge. Vi fisker til det mørkner, men det skjer ikke noe mer.

Comments are closed.