Tok med ungene en tur på isen på Østensjøvannet. Vi forer opp et par hull i håp om å få inn en stim med mort. Det lar seg ikke gjøre, så vi flytter litt lengre utover. Her finner vi en stim med småabbor, så ungene koser seg med å fylle opp «akvariet». Vi får 25-30 stk i løpet av en liten time.

Vi bestemmer oss for å bruke et par av dem til gjeddeagn, og setter ut to stenger. Den første runner nesten umiddelbart, men fisken glipper. Vannets skøyteløpere har oppdaget at vi får fisk, og periodevis blir vi svært omsvermet. Når de tar over pilkestikkene og forsyner seg av pepperkakeboksen, må jeg bli litt streng…

Det runner på den ene gjeddestanga. Vi har avtalt at Ingeborg skal få den første. Opp av hullet kommer det ei søt snipe på 1845gram. Ny art for henne, så hun er fornøyd.

Gjedde 1845gram

Rett etterpå er det action på den andre stangen. Denne gangen er det Sigurd sin tur å sveive opp, han må ha litt hjelp, da denne gjedda er av det sinte slaget. Den har en 2-3 utras før den får seg en tur opp på isen, igjen til skøyteløpernes store beundring.

Gjedde 3710gram

Sola stakk bak åskammen, thermosene er tomme og vi stikker hjem.

 

Comments are closed.