Det var planleggingsdag i barnehagen, og jeg spurte Sigurd hva han ville gjøre. Fiske var svaret, og jeg var ikke vond å be.

Vi tok med noen stenger og stikker, varm toddy og andre bestikkelser. «Storfiskvannet» på Østensjø var destinasjonen. Fylte pulken med utstyr og junior og satte kursen for samme sted som sist. Vi fikk raskt opp en bråte småabbor og alt var bare velstand. Sigurd fikk litt instruksjoner om hvordan han skulle gjøre tilslag og så haspe opp abboren på isen. Etter litt trening klarte han det på egenhånd, en kommende storfisker…

Sola skinte og det var helt greit at det var planleggingsdag. Junior var passe tålmodig og jeg rakk til og med å sette ut et par gjeddestenger. Fikk kjapt et run på den ene, men den klipte fortommen og stakk.

Fikk besøk av en pratesjuk pensjonist som skulle ta bilder av alt mulig, oss inkludert, og nå han hadde fått tatt en del småabborbilder tuslet han videre.

Skjedde ikke mer på gjeddestengene, men vi fisket opp nok ei balje med abbor. På tampen av turen sugde det brått skikkelig på mormyskaen. Litt fin-kjøring senere ser jeg en fin-fin stripete kriger i hullet. Den skal fighte litt til, men må etter hvert gi opp. Landingen er alltid kritisk, og denne gangen rister den seg av, jeg kjører hånda nedi hullet og får berget den. Våt opp til albuen, men en tøffing råkker kåken i balja, så da gjør det ikke så mye.

abbor745

Vi er tomme for bestikkelser, så vi tar turen hjem igjen.

 

Comments are closed.