Jeg og Karl Johan ble enig om å teste etter rødhaien igjen. Jeg hadde klart å samle krefter til å komme meg over dørstokken. Når jeg ankom ca halv åtte hadde KJ akkurat fått uti stengene sine. 

Kj starter ballet med en sprek fisk, jeg skal hjelpe til å håve og klarer å fylle ene støvelen med vann, mmm delig og varmt. Fisken går greit i håven og viser seg å være en smellfeit lyr på 2535gr fordelt på bare 60 cm.

Jeg får vridd opp sokker og innersokken i skoa, og roter frem en pakke med kjemiske varmeposer, det hjelper (litt).

Tiden går, Kj får en hvitting, kutter et tackle på skarpe kanter, før det brått napper på venstrestangen min. Åpenbar rødhai, napper som en sinna stam, men under fighten proklamerer jeg torsk. Opp kommer det en laaang hai, rett i håven med den. Tipp topp. 1095gram fordelt på 70 cm, så kondisen er ikke helt det store, men slik er det jo gjerne med denne arten. Min tredje rødhai noensinne, de kommer jo bare hvert skuddår.

Som vanlig surrer jeg litt med rekkefølgen, i hvert fall napper det brått på stangen til Kj og opp kommer det en nice hai på 885gr. To hai på en kveld er på ingen måte hverdagskost.

Jeg har et napp på nyegnet stang. Napp napp og så er det bare tuuungt. Hadde jeg vært på vestlandet hadde jeg tippet skate eller havål. Her tipper jeg bøss. Og bøss er det. Etter en tung pumpeøkt kommer det opp et langt tau med to punkterte fendere og en rusten makrellhekle. Og på kroken min sitter det en lekker hvitting.

Får vel en hvitting til hver før vi gir oss rundt midnatt. Mister en del tackler hver i løpet av kvelden. Stygge kanter der ute i dypet.

5 thoughts on “Rødhaisatsing 24.1

  1. Tényleg hangulatos, és kedves asztaldísz. Nem mellesleg kisebb anyagi ráfordítást igényel! :)Ãœgyes vagy, mint mindig!Jó egy ilyen rendes nagylány a háznál! 😀

  2. Mitäs sitten jos oikeat lääkkeet loppuvat poikkeustilanteessa ja moraalittomat viranomaiset syöttävätkin lopuille sairastuneille plaseboa. Kyllä potilaalla pitää olla oikeus tietää mitä suuhunsa pistää. Jokin etukäteen annettava suostumus tulla lääkärin huijaamaksi pitäisi olla vähimmäisvaatimus.Mielisairaat yms. ja lapset on asia erikseen.

  3. pour info : je viens d’envoyer et de recevoir avec succès- sur Free 2 euros- de France -des textos sur un téléphone mobicarte Orange situé actuellement en Argentine.Donc il y a du progrès et de l’espoir .

  4. Nice weblog here! Additionally your web site loads up fast! What host are you the use of? Can I get your affiliate hyperlink for your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol.

Comments are closed.