Lenge siden jeg hadde gledet meg sånn til en laketur, gikk bare rundt meg selv og hadde overtenning. Troppet opp før skjema og KJ og jeg dura avgårde.

Vi var på plass tidlig, greit å få inspisert plassen litt i dagslys før fisket startet. Vi lempet ut noen gjeddetackler, sånn halvhjertet mens vi ventet på at det skulle bli mørkt. Det skjedde fint lite på gjeddetacklene, ut over at de satt seg fast og røyk. Kokte litt middag på primusen og brått var det dags for å lempe uti laketacklene.

Det var ganske kjapt action på KJs stenger. Han dro opp en del mindre laker før det først nappet hos meg. Uansett hvor jeg kastet ble tacklene tatt av strømmen og stoppet ikke før de møtte steinura, så det ble en del tackler i minus, dessverre også en del hvor det satt en fisk i andre enden. KJ begynte å dra i fra på antall, så jeg ble tipset om å kaste litt lengre utover, noe som ganske umiddelbart resulterte i dobbeltnapp, men også her var bunnen i mot meg.

Ca midt på kvelden ble det brått mer alvor borte hos KJ. Fighten spilte meg et puss, så jeg var ikke helt forberedt på den grisen som skulle vise seg i overflaten. Heldigvis var fisken samarbeidsvillig og gikk greit i håven. Oppe på land viste 2 vekter rett i overkant av 4000gram, så KJs kommende kalibrering kommer nok til å avsløre det eksakte tallet. Drøy og überkul sak var det i hvert fall, aldri sett en så tjukk lake.

Kvelden gikk som før, vi nappet jevnt opp laker, mye rundt kiloen, min beste havnet på 1760gr, og KJ hadde en på 1540(?)gr. Jeg begynte å ta igjen forspranget til KJ utover, og når vi ga oss litt over elleve endte jeg på 16 fisk, 5 snaggede fisk og ca en kilo minus i søkker. KJ endte på 21 fisk, og noen snaggede. Vi måtte rett og slett gi oss, siden vi ikke hadde flere søkker igjen.

Alt i alt en bra laketur.

 

Comments are closed.