KJ, Rage og jeg tok en tur for å finne ut om det var mulig å fylle opp i en heller slunken agnfiskbeholdning. Vi var fremme rundt halv åtte, og gikk litt rundt og spanet etter sild. Vi hørte noe sporadisk plasking i mørket, og klarte etter ei stund å finne en plass de jevnlig var innom.

Vi gikk og hentet fiskesakene og rigget opp med hekler. All stod og dengte hekle i mørket uten at noe skjedde. Vi klarte å tirre dem litt, og Rage fikk på en. Silda var åpenbart i matmodus, men hekle var ikke riktig medisin.

Jeg rigget om til enkeltkrok, splitthagl og fant noen børstemark i en blåskjellklase. Bang! fisk på første kastet. Følger opp med 2 til før det er tomt for børstemark.

Gutta tester ulike tilnærminger, men ender opp på at det er agn som er tingen, reke leverer men ikke like bra som børstemark.

Alle drar fisk jevnt, men ingen bonanza (i hvert fall ikke for en nord-vestlending som meg, vi har jo tross alt sild i kommunevåpenet i hjemkommunen min).

Jeg går etterhvert tilbake til å finne mer børstemark, fanger noen med håven og de gir jevnt med fisk. Klarer å lande 10 sild på en sliten børstemark.

Når kvelden er omme har jeg 4,8 kilo sild i bøtta, de andre har litt mindre, men alle har fått fylt opp i agnfiskbeholdningen.

Jo forresten, Rage fikk en prikkepetter.

Comments are closed.