På Gullkroken snappa jeg opp et tips om at var tatt en del piggskate på ei kai ikke så langt fra hjembyen
Satte vekk ungene, og fylte termosen og satte nesa mot denne plassen. Hadde fulgt med på yr med falkeblikk de siste dagene. Det hadde blåst mye og skulle blåse mye, så jeg satset på fra formiddagen og utover.

Rigga to surfstenger og lempa halve makreller ut i sjøen. Så var det bare å sette seg ned og vente. Det blåste mer enn forventet så det var bare sånn passe trivelig innledningsvis. Skjedde svært lite de første timene. Agnene var helt urørte ved første og andre agnsjekk. Kikket litt på noen ørner som svevde rundt, og drakk noen kopper kaffe. Som det alltid gjør når man drikker kaffe, nappet det. Men det ga seg like fort.
Ut over dagen løyet vinden mer og mer, tempen flytta seg greit over på tigradern.

Nappa litt igjen, jeg hadde mer eller mindre gikk opp piggskate så jeg klemte til på tilslaget, og fikk kost meg med å sveive opp en middagstorsk så full av kveis at den havna på sjøen igjen midt under sløyinga.

Kom opp en liten trym-tass til rett etterpå.

Fikk konstantert at den billige baitrunnersnella jeg hadde dratt med meg var klar for søppelfyllinga. Snella tålte ikke annet press en slapt snøre før den begynte å gi frispole. Etter å ha demontert den og sett at ett eller annet i baitrunnergreia var knust var det ikke annet å gjøre en å hive skiten.

Jaja, ingen piggskate eller noe annet å melde om denne dagen heller. Nærmer seg stygt ett år siden siste nye art, det er litt skremmende, blir nok kastet ut av artfiskergruppa på FB snart.

Comments are closed.