Lars hadde meldt sin ankomst fra Florø og hadde bestillt guiding av tungevinduets far. Jeg hang meg med som andremaskinist.
Vi troppa på campen til Lars rundt ni, Lars var akkurat ferdig med å «Kjäka lite», og vi rakk å slakte stangkjøpet hans. «For lang», «For slaskete».
Sjekket først forholdene et stykke ut i fjorden, men der blåste det litt mer enn vi hadde håpt på. Vi fortsatte derfor til ei kjent stripe lengre inn. Etter litt rigging var vi klar for å grave børstemark. Vi fant lite, tross iherdig graving.

Vi lunter ut på stranda, og begynner å glane i vinduene. Søker over den ene stranda etter den andre, uten noe som helst tegn til liv. Her og der ser vi en stusselig skrubbe.

Halvveis på strekket må vi opp på land og fylle på med energidrikk og få litt varme i kroppen. Yr hadde meldt at det skulle stilne rundt midnatt, men det stemmer ikke i praksis. Vi har en sur sørlig vind rett i trynet, blir en del skvalping og sikten er så som så. Kaldt er det også.

Siste del av strekket byr ikke på noe mer spennende en første halvdel. Vi blir rimelig oppgitt, hvor f*** har det blitt av tungene som lå stablet her? Hvor ****n har det blitt av de store slettvarene som skulle ligge her?

Vi vader samme strekket tilbake uten at det skjer noe spennende. Klokka har blitt 0130 så vi innser at det ikke er vits å teste en plass til denne kvelden.

Jaja, slik er det med fisket…

Comments are closed.