Det hadde igjen blitt alt for lenge siden forrige tur. Egentlig skal man jo fiske mange ganger i uka i mai, men slik ble det ikke i år heller. KJ og Rage skulle oppover og teste stammen, jeg slengte meg rundt og ble med. Overraskende nok klarte jeg å pakke, drite, skifte og kjøre oppover før de var på plass. Etter litt instruksjon fant jeg veien ned til den nye plassen vi skulle teste.

Jeg fant frem til plassen og mens jeg tredde stang nummer to dukket gutta opp.

De rigga et par gjeddestenger mens jeg starte meitinga. Ikke all verdens fres på meitestengene, noe smånapping som ikke ble til noe. Strømmen i bakevja var sterk, så agnene mine ble liggende greit på tvers. K og R får også ut meitestengene, Kj fisker på kortdistanse og lurer etterhvert opp en mort. Hos Rage er det stille.

KJ instruerer meg litt i topografien, så jeg flytter ene stanga, noe som kjapt resulterer i kveldens eneste stam. Knappe kiloen, men gøy å få stramma opp med den arten igjen, lenge siden sist.

Timene går, regnet gir seg ikke skikkelig, selv om det tar noen små pauser. Vind skulle det ikke være i følge varslet, men den kom kastende likevel.

Kvelden går, og brått rønner det på den ene gjeddestanga til KJ, opp kommer det ei fin gjedde på 6,5something. Gøy at deres planlagte satsing leverte.

Både KJ og jeg misser hvert vårt klare stamnapp så stilner helt på mine stenger, klokka har passert midnatt, jeg begynner å tenke på å kjøre hjem, men drøyer litt til. Andreas har kontakt med noen fisk, og nappingen resulterer i to helt greier vederbuk på 1820 og en litt mindre.

I vi skal pakke sammen oppdager Rage at agnfisken på ene stanga er borte, samtidig som han ser at sena på den andre strammer seg opp i en rar vinkel. Tilslaget konstanterer fast fisk, og opp kommer den samme gjedda som KJ fikk et par timer tidligere. Tydeligvis en sulten fisk.

Vi pakker sammen 0130 og jeg klarer å kjøre hjem uten å sovne.

Helt greit å få lufta seg litt, fikk avtraumatisert Funnefoss litt også. Kunne vært litt finere vær da…

One thought on “Stamfiske 24.5

  1. "Negroes are against color blind casting."This statement is beyond stupid.What people are complaining about is white people portraying black stereotypes.WCS would probably welcome a return of minstrel shows.

Comments are closed.