Jeg skulle plukke opp noe utstyr som KJ hadde fått fra Pecheur, så vi kombinerte det med en tur etter stammen.

Vannet var fortsatt litt høyt, så det var vått og gjørmete i gresset rundt skjæret, skulle gjerne hatt 40cm lavere vann.

Rigga opp to stenger hver og fora opp ut mot hovedstrømmen. KJ hadde relativt kjapt napping på sine agn, mens det var mer rolig hos meg. KJ får opp en liten stam, mens det fortsatt er lite action hos meg. Nevner noe om at det hadde vært gøy å snart klare å få en stam på 2+, og at det er for mye småfisk på denne plassen.

Litt utover kvelden flytter jeg agnet inn dit vi hadde foret. Pølsa havnet på bunnen og det tar ikke lange tiden før jeg har et alvorlig stamnapp. Tilslaget sitter, det rykker skikkelig til i stanga og fisken tar sene. Klarer ikke å presse den innover, så den må ta seg en svingom på utsiden av skjæret, hvor den forsøker å legge seg på strømmen. Klarer å komme meg under KJs sener uten at det blir kaos og får fisken inn i ei microvik. KJ står klar med håven og kommenterer «dæven, den er grisestor». Jeg har enda ikke sett fisken, men får umiddelbart hjertet i halsen. Fisken vil ikke være i microvika og forsøker å legge seg ut på strømmen igjen. Etter litt lirking og lusking får vi den endelig i håven.

I håvmaskene ligger den største stammen jeg har sett i levende live. På matta viser målebåndet 55,5-56cm og fisken drar vekta til 2640 deilige gram. Ny pers med høyeste margin (gamle: 1945), og kvelden er reddet for min del.

Jeg nevner at jeg skulle hatt en buk, for å ha fått arten i år, så ikke lenge etter kommer det opp en av den arten også.

KJ får ytterligere 3 stam ila kvelden, ingen over 1,5. Jeg får en mort og en stam på 1,6.

Ikke skikkelig actionfiske, men hvem trenger kvantitet når man har kvalitetsfisk?
Denne fisken trengte jeg…

Comments are closed.