14.7
Har tatt turen oppover for å besøke svigers. Etter 12 timer i bil, lumbago, isjas, krampe i kneet og en hel rekke andre skavanker var det nødvendig å lufte seg litt.

Turen gikk derfor til moloen på mørkved hvor jeg fikk to kveiter fra land for to år siden. Jeg hadde blitt advart mot at det hadde kommet opp gjerde, port og bom, men hadde en plan om å trenge meg forbi. Etter å ha inspisert avstengingen litt innså jeg at det var en tapt sak. Tok derfor med meg surfstengene ut på bergene på yttersiden av bukta.

Litt dypere og mer uryddig bunn her, så troa var ikke helt på topp. Hadde en del smånapping og fikk opp en koketorsk. Mista noen tackler og mista en fisk som kjørte seg fast.

16.7
Tok en stopp i saltstraumen på vei inn til hytta til svigers.

Ungene og svigermor fikk nappet opp en del småsei til middagen ( koteletter til meg). Fikk en grei doublet av litt større sei og avsluttet fiskingen med en sei på 4260, hvilket er ny landbasert pers for min del. Sei er kul når de begynner å få litt størrelse altså. Denne kjørte flere lange utrusinger før den fikk kleppen i haka. Skulle gjerne hatt kontakt med noen enda litt større.

Alle var fornøyd, bortsett fra ingeborg som hadde fått færre fisk enn sin bror.

17.6
Tok noen kast på ei nedlagt fergekai på andre siden av fjorden for tettstedet skjærstad. Håpte å få noen sei til agn, men fikk kun en taretorsk. Ga meg kjapt

19.6
Tok med to surfstenger til ei lita vik i nærheten av saltstraumen. Her har jeg hørt at det er landet en del kveiter tidligere. Vanskelig tilgjengelig plass, strømgjerder og glatte berg, langt å gå og vanskelig å parkere.

To agn havna i sjøen. Lite skjedde. Fikk opp en torsk på 4.98 en småsei og ei hyse. Ble lei, dro og fiska småsei i saltstraumen halve natta. Stokk umulig å få noe annet enn småsei.

Jaja

Comments are closed.