Siden jeg først var på inderøya for å besøke famile så jeg mitt snitt til å snike meg ut en tur på jakt etter havmusa.

Rundt 22 havnet tre rekeagnede kroker ute i fjorden. Ventingen begynte. Tok opp en liten torsk før det ble helt stilt leenge. Rundt midnatt hadde jeg en del svake drag som jeg konkluderte måtte være krabbe.

Hadde satt meg en deadline kl 01 siden jeg skulle tidlig opp og kjøre sørover dagen etter. Holdt på å pakke, og hadde bare ei stang igjen når jeg hører baitrunneren gå. Hjertet hoppet over noen slag mens jeg gjorde meg klar til tilslaget. Tilslaget satt, og opp kom det (wait for it) …en liten hågjel. Jeje. Siden jeg hadde hørt at det går 10hå per havmus pakket jeg den stanga også.

Antagelig fortsatt litt for lyst. Hadde jeg vært der 3 uker senere er jeg sikker på at de hadde vært inne på grunna når det mørknet.

Comments are closed.