Jeg hadde snakket med Bjørn Florø-Larsen på vei nordover og han inviterte meg med på tur i Black Pearl når jeg kom nedover igjen fra nordnorge. Jeg rigget litt om på familieplanene og fikk klemt inn en dag i båt.

Møtte Bjørn i båthavna og vi tøffet utover. På forhånd hadde han spurt hva jeg var mest interessert i å fiske etter, og vi hadde blitt enige om skolest, blåkjeft, stor lange og stor brosme. Vinden var litt i mot oss, så det var ganske skvalpete utpå fjorden, bølgene var fort opp i mot 1,5m.

Vi startet med litt langefiske mens vi ventet på floa. Skipperen hadde full kontroll på både båt og utstyr, rigget opp for meg, satte på agn, men å slippe uti og holde stanga måtte jeg gjøre selv :). Bjørn la båten i bakk, og lå og holdt oss på plassen.

Jeg har tatt med en banan for å gi skipperen litt ekstra utfordring, og noe å skylde på om det skulle gå skitt.
Jeg har tatt med en banan for å gi skipperen litt ekstra utfordring, og noe å skylde på om det skulle gå skitt.

Vi lå i en skrent på ca 250m og det tok ikke lange stunden før det nappet der nede i dypet. Jeg var rimelig triggerhappy og satte kroken umiddelbart. Dette resulterte i en tung pumpeøkt, før ei feilkroka lange på drøye 7kg kom til overflaten. Vi kjørte opp igjen og ikke lenge etter satt det ei middels sykkelpumpe.

"Langer og bagger i solnedgang"
«Langer og bagger i solnedgang»
Pumping av lange
Pumping av lange

Nytt utslipp, og det var rolig veldig lenge, hadde et napp som jeg ikke klarte å sette, før det endelig drar til skikkelig nede i dypet. Jeg gir fisken god tid før jeg setter tilslag for konge og fedreland. Det svarer tungt nede i dypet. Underarmene mine er allerede ganske støle, delvis fra at jeg hadde spilt bowling for første gang på mange år et par dager i forveien, delvis av at jeg pumpet opp sjukilosen på tverrs.
Etter litt svetting, stiger det en diger fisk litt utenfor båten. Garantert ny pers sier Bjørn, hvilket jeg sier meg enig i. Kleppkroken sitter, og en godfisk havner i skuta. Ute i bølgene svinger vekta mellom 14,5-16,5, så vi venter til vi er i land med å veie den skikkelig.

Dobling av personlig rekord, tøff og sterk var den også.
Dobling av personlig rekord, tøff og sterk var den også.

Vi gir oss med langefisket, og tar et kjapt stopp på blåkjeftplassen, også her har Bjørn full kontroll på både utstyr og det å få oss til å ligge i ro. Jeg får servert ei ny stang med ei snelle jeg likte skikkelig godt, penn fantom ld15 2 speed. Smooth lekker liten sak, kan fort bli en favoritt til det lettere fisket. Jeg har ett napp på blåkjeftplassen før vi må kjøre videre, rekker ikke å sette kroken før fisken er borte. Antagelig riktig sort, da en hågjel ikke ville gitt seg så lett.

Godtiden tidevannsmessig er kommet, så vi kjører utover mot skolestplassen. Vinden har tatt seg opp ytterligere, så sjøen begynner å bli litt vel lei å ligge i bakk i. Vi bestemmer oss derfor for å teste en annen plass hvor det også er tatt skolest. Som sagt så gjort, her går det greit å ligg passe i ro og. Bjørns spesialtackle for skolest senkes ned til bunn

Tiden går, og det skjer svært lite der nede i dypet. Vi rekker å prate masse piss uten at det trigger skolesten nye ytterligere. Etter at godperioden er over kaller vi det en dag, det skulle ikke bli min dag for skolesten denne gangen heller.

Bjørn kontrollveier langa mi til 15900 etter et par timer i dørken.
Bjørn kontrollveier langa mi til 15900 etter et par timer i dørken.

I land veier vi langa mi til 15900gram, noe om er over dobling av persen. Stor takk og honnør til Bjørn som har full kontroll på fisket, og som tar seg fri fra jobb for å ta med en slask som meg ut i båt. For å si det NKML-style: 10+

Comments are closed.