Karl Johan lokket meg lakefiske, jeg klarte etterhvert å komme meg ut av sofaen, og insisterte på at det måtte være lavterskel.

Vi startet på en plass det var lenge siden noen av oss hadde fisket, men da den ikke leverte i løpet av første timen hastepakket vi og flyttet til et sted som ikke er fullt så lavterskel. Kl 2102 var alle agnene i vannet på den nye plassen.

Det skjedde ikke stort der oppe heller den første timen. Men så hadde KJ noen lurenapp som ikke ble til noe mer. Vi slet begge periodevis med en del slush/is i overflaten.

Strømmen snudde litt på seg, og da ble det litt mer aktivitet, vi hadde et par napp begge to. Jeg fikk opp en gytelake på 1,1 (øyemål). Vi prata litt mer skit smurte oss godt inn med tålmodighet.

Når klokka var blitt 2330 begynte vi å rigge ned. Jeg skulle akkurat til å rive stang nummer to når det dro avgårde på stanga. Sjelden jeg har sett det runne såpass på lakefiske, jeg tenkte umiddelbart på at det var ei gjedde som hadde rotet seg bort i mørket. Men etter en liten pumpeøkt, der jeg var litt stressa på å komme meg over kanten, kommer en fin fin lake til syne.

Jeg tipper 2,6, men sier «minst 2,4». På vekta drar den viseren helt ned til 2910gram, som er soleklar ny pers for undertegnede. Det skjer ikke mer denne kvelden, så vi pakker sammen og tusler hjem igjen.

Comments are closed.