Ungene har mast om isfiske siden isen la seg, og i dag klarte jeg endelig å få til en tur.

Jeg hadde kikket litt på kart og diverse og landet på Rolandsjøen i Sørmarka, aldri vært der før.
Vannet skulle huse gjedde, abbor, mort og laue. Hadde et lite håp om å få taua opp noen sniper, men hadde bare noen alt for store agnfisk i fryseren. Satte likevel ut 2 stenger med røye. Først som sist, de ble stående helt stille hele dagen. Fruen hadde med bok og hadde okkupert meitestolen min, så jeg utstyrte henne med ei stikke med balanse som hun kunne dra i innimellom. Resultat: Færre balansepilker.

Så var det å holde fokus på ungene, borre hull, borre nye hull, agne maggot, kroke av fisk, koke kakao, knyte nye mormyska når de sliter, ta opp floker, kroke av mer fisk og så videre.

Det var ganske trått første halvdel av turen, før det på andre halvdel ble litt mer fres. Vi endte på 27 abbor, og 10 mort (som nå ligger i fryseren som gjeddeagn). Alle var fornøyd og enige om at det var en fin tur.

Isen var ca 30 cm, noe som ble rimelig slitsomt med 205-borret, da det ble en del hul.

Comments are closed.