Denne turen har vel allerede blitt greit dokumentert på Hooked, men jeg kan jo oppsummere litt på bloggen også.

Vi startet med å grave børstis, og brakk ingen greip/spader.

Gikk så kjapt over et lite strekke hvor KJ fant ei tunge på litt over kiloen.
Turen bar så en plass jeg aldri har vært før, her var det litt for høyt vann så jeg fikk ikke fisket eller spottet effektivt. Likevel fant Andreas og KJ ei tunge hver. Jeg gikk feil retning og fant bare dypt vann.
Vi flyttet så til et strekke jeg liker veldig godt. Dette er et strekk jeg kun har blitt gått en gang tidligere. Siden vannet var litt høyere enn ønskelig ble det også til at vi periodevis gikk og dunket vinduene inn i hverandre. Ikke så mye liv å se. Flere plasser som virkelig luktet slettvar, men de var tydeligvis ikke hjemme denne kvelden. Langt om lenge finner jeg ei tunge som er bare så hinsides diger at KJ og Rage blir helt stressa. Tror ikke selv jeg umiddelbart skjønner hvor stor den er. Fisken tar ikke børstemarken umiddelbart, men jeg klarer å legge den foran munnen på den uten større problemer. Fisken tar og tilslaget sitter.
På land går jeg helt i fistel, tror nesten de to andre gjør det også når vi ser at vekta strekker seg til syke 1980gram og drøye 54,5 cm. Helt sykt!
IMG_1658(1)

IMG_1670(1)

Vi gikk deretter tilbake til bilen, og bestemmer oss for å ta et lite sveip til over ei strand hvor det pleier å være fisk.  Vi skulle gå «bare ca 200 meter», men forholdene var helt fantastiske, så vi klarte ikke å stoppe. Som vanlig husker jeg ikke helt rekkefølgen, men KJ fant i hvert fall en superlang hannfisk (1540/54), vi fant flere «småtunger» på drøye kiloen. Andeas fanget en på 1320 og jeg fisket opp to rundt kiloen (en feilkroket).
Andras fant en endelig en diger slettvar, men denne var i surhumør, så den ville ikke være med. Klokken var blitt ganske mye, så vi tvang oss selv til å avbryte, selv om jeg tror alle bare kunne fortsatt og fortsatt denne kvelden.

Alt i alt en tur som står over forventningene, vel verd å være zombi på jobb for….

Comments are closed.