Jeg klarte endelig å rydde kalenderen for en tur til Østeråa. KJ hadde vært primus motor, men Lakers stilte med oss to. Rage var også med.

Vi hadde snakket mye om plan B og C hvis standardplassen var opptatt, det var den heldigvis ikke. Veldig fin plass for folk med masse bagasje. Vi er snart i gang med å blande digre forbøtter og fyller elva med godsaker. Jeg får litt assistanse fra Rage til å mixe den optimale methodmixen, og det skal vise seg at han absolutt er inne på noe.

Allerede mens vi rigger stengene, rønner det avgårde på ene stanga til Rage. Skal det starte så kjapt? Det blir med den ene fisken. Vi rekker derfor å rigge mer utstyr. Yr har meldt finvær, men vi ser noen tunge skyer komme innover landet, og brått begynner det å styrte ned. Og skura gir seg ikke, så vi står først lenge under brolliene, men innser at det er mer comfy å sitte i bilen til det gir seg. Etter en drøy time gir det seg såpass at vi konser på fisking og fyring i grillen.

Bettet er ikke helt psyko på kvelden, men det er ca en fisk i halvtimen. Fisken flytter seg litt rundt, så det er litt ujevnt hvem som har action til enhver tid. Jeg forsøker meg på frilinemeitet døggers, og får umiddelbar respons, men 2 feilkrokede sutere er et skår i gleden (hvordan klarer de å feilkroke seg i kinnet på friline?)

Innen vi legger oss rett over midnatt har jeg perset et par ganger, og alle har fått 10-15 fisk. Vi sover noen timer, og brekker oss opp av senga rundt kl halv fire. Litt kaldt og mye skodde når vi står opp.

Ut over morgenen har vi fortsatt helt greit bett, men ikke crazy. Fisken flytter seg fortsatt litt mellom swimmene, men fordelingen er forholdsvis jevn.
Vi får mye sinna hannfisk, noen er vel på land flere ganger, uten at jeg helt fulgte med på den delen. Størrelsesmessig ligger nok snittet på 2,2-2,4.

Ut over dagen gir bettet seg mer og mer, selv om vi tester alle triks i boka. Resultatmessig ender Rage opp med flest fisk med 30+, KJ som alltid med 24 (beste: 2510/52) og jeg med 22 (beste, ny pers: 2630/53).

Vi gir oss rundt halv to på formiddagen, og får en trøtt kjøretur hjem.

Morro for en førstereis, blir nok ikke siste gangen.

Comments are closed.