Ankom molde på onsdagen, og tradisjon tro klarer jeg ikke å sitte og se på utsikten til sjøen hele kvelden. Tok derfor med meg en boks med reker og kjørte ned til moloen på båthavna.

Knyttet opp 3 tangbrosmetackler med tungt søkke, kappet opp en del reker og foret ned i lovende huller i moloen. Stengene ble satt ut, og jeg fortsatte å klyve rundt i ura med ei lett stang med minikrok.

I ett hull ser jeg en hornkvabbe og blir skikkelig gira, under en stein ser jeg rødflekket kutling og blir enda mer giret. Fjøra er skikkelig lav denne kvelden, så jeg får fisket på plasser jeg ikke har nådd før. Sjekker jevnlig stengene. Den ene har satt seg fast, så det blir et tackle mindre. Ligger på magen og forsøker å fiske inn under den steinen jeg ligger på, da jeg ser ei megafeit 5ttb som surrer rundt ute i tangen utenfor moloen. Omprioritering, og den tar reka umiddelbart. Havner i balja, mens jeg forsøker å finner ut om det kan være noe mer spennende enn «bare» en 5ttb, noe det viser seg å ikke være. Men kimser ikke av ny pers på 145gr på 5ttb heller.

Det blir mange turer opp og ned ura og frem og tilbake den kvelden. Ble god og svett. (Og hadde en solid gangsperr flere dager etterpå).

Når jeg kommer ned igjen for å sjekke boltstengene henger det en fin paddetorsk på den ene stanga. Opp i balja med den også. Flere turer opp og ned ura. Gir meg til å fiske mer ned i det hullet jeg så hornkvabba, og senker agnet ned i en smal sprekk. Ser et «nebb» stikke frem som gulper i seg agnet. Den kiler seg fast i sprekken, så jeg må bruke håvskaftet for å dytte for å få den løs. Opp i håven havner ei bra tangkvabbe, 41,xx gram, som også er ny pers. Enda noen turer opp og ned i ura. Fore litt i hullene. sjekke stengene. Ligge litt mer på magen og forsøke å nå tak i de rødflekkede under steinen.

Endelig er det en rødflekket jeg kan nå tak i bare jeg holder hånden i en litt rar vinkel og senker stang og snelle ned under vann. Og jaggu blir den ikke dritskremt av blyhaggelet heller, den går til angrep og svelger i seg rekebiten. Surrer litt for å få frem lekehåven, men den havner tilslutt nedi og for seg også en tur opp i balja. Endelig en ny art!

Enda noen flere turer opp og ned røysa, får opp en pitteliten paddetorsk, men ser ikke mer til hornkvabbe fra tidlig på kvelden.

Batteriet begynner å blinke i lykta, bytter batteri, og da er den svart. Innser at det er vanskelig å fiske videre uten lys.

Avslutter derfor med å fiske opp 4 lyr på friline ute på flytebryggene. Klokka har blitt 0330, men det var absolutt verdt å ofre noen timer søvn.

Comments are closed.