Jeg klarte ikke helt å få fred for den rødknurren jeg gjerne skulle hatt.

Stenger og utstyr var pakket, termosen var fyllt, og jeg la kursen mot samme sted som noen dager tidliger. Morrafiske var kanskje greia. Jeg ankommer brygga rett før åtte, men jaggu er det ikke allerede 4 fiskere på plass i området.

To karer på brygga, og to andre på stranda (Noen Stein kjenner?).

Jeg spør om det er greit at jeg rigger meg opp på brygga. Det er det. Inn fjorden kommer det et digert cruiseskip, og hekkbølgene klarer å slå opp langs brygga og sprute meg og fiskesekken klissvåt. Bra start. Enda godt jeg ikke hadde rukket å åpne sekken, da hadde den blitt fyllt med 40 liter vann.

To rødknurrtackler havner i vannet. De to karene står på hjørnet jeg vil stå på og denger sluk. Timene går, og hjørnet er stadig opptatt. Jeg får opp noen småfisk nå og da, micro torsk, micro lyr, micro sandflyndre, svartkutling, mer torsk. Bergnebbene tømmer stadig tacklene for agn. Fisker både aktivt og passivt, og har ei microhekle hengende etter brisling.

Det dukker opp et par andre fiskere, så brått er vi 5 mann på brygga. Litt småtrangt. De to første karene pakker sammen, og jeg er ikke sen om å flytte stengene i deres område.

fisk
Det var ingen rødknurr, men en liten overraskelse for å være i Oslofjorden.

Det skal vise seg at det i hvert fall skulle gi meg en overraskelse. Forsøker å være forsiktig med avkrokingen, for slike er ikke så vanlige her på våre kanter…

Det er nå en time til jeg egentlig skulle være hjemme, men jeg presser den litt, siden jeg er litt bakpå fangstmessig.

Klarer til slutt å få opp en fisk som får opp pulsen litt, ser en knurraktig fisk komme mot meg, men ser ingen store finner. Vanlig knurr. Litt nærmere målet, men absolutt ikke sigar. Må se meg nødt til at det ikke ble targetarten denne dagen heller. Jaja skam på den som gir seg.

Comments are closed.