Ståle, KJ og jeg la ut for litt vindusfiskeri. Christer var i byen, og KJ hadde avtalt å møte ham der ute. Christer var litt frustrert, da han hadde oppdaget at vinduet han hadde laget var av frostet glass…

Vi surra litt rundt og fikk etter hvert somlet oss til å grave børstis, en like heftig forlystelse hver gang. Nest etter sveiving er det min favoritt.

Neste post på programmet var å labbe avgårde. Det tok ikke lange stunden etter at vi var ute på sand før vi fant den første tunga. Christer fikk fiske på den, og vips hadde han fått seg en ny art. Så gikk det slag i slag oppover. Christer fisket vel opp en 3-4 tunger opp til ca 800. Ståle fisket opp en ny pers på rett over 900. Jeg fisket opp en på rundt 800 til middag. KJ ble stående lenge og true på en piggvar som ikke ville leke. På tur tilbake ble det speedwalking, og da så vi faktisk ikke en eneste fisk.

Christer hadde hull i vadebuksene, så han la inn årene. Ståle ville kontemplere med litt svartkutlingfisking, mens KJ og jeg tok et sveip på et annet strekk også. Første halvdelen av strekket var håpløst, også på lavt vann som det var denne kvelden. En og annen sandflekk, men mest hindeløype og flere turer opp på land. Andre halvdel derimot er helt krem. Her fant vi noen småtunger. Vi så en liten slettvar ca samtidig, jeg fikk fiske på den. Ikke lenge etterpå finner KJ en større en som han får fisket på.
Min fisk hugger 3 ganger, faller av 3 ganger, og jeg blir litt nervøs på ansjosbeholdningen. Fisker litt med jigg i mellom og da er den totalt uinteressert. Setter på den siste ansjosen, og smækk, så ligger det en slettvar i håven.

Klokka har blitt sent, så vi får Ståle til å komme og plukke oss opp, det hadde blitt en lang vandretur.

Forholdene denne kvelden kan ikke bli bedre. Lavt vann. Krystallklart og ikke så mye som en krusning. Burde sikkert bare holdt det gående hele natta. Først når jeg skulle skifte la jeg merke til at det var et hull i vadebuksa, så jeg var våt ned hele ene foten (men var det venstre eller høyre?).

Comments are closed.