Det har nærmest blitt en tradisjon at vi gutta i SFK-Laken tar en tur til sunnmøre på høsten, så også i år.

Targetfiskene for årets tur var mer eller mindre de samme som i fjor, spisskate, havål og skolest.

Vi var slett ikke heldige med været i år. Hele høsten hadde vært fin i sørnorge, men denne uka skulle sesongens første storm lage kaos i atlanteren, noe som etterhvert forplantet seg til vårt fjordsystem også.

Vi hadde en god del fine drift etter skate, og det kom opp skate hos de fleste, men for min del skulle det ikke bli skate denne gangen.

Havålmessig var jeg heller ikke helt i mitt ess på denne turen, Stein var turens mann, og perset 3 ganger. Ole-Håkon fikk brutt forbannelsen sin, mens jeg knakk ei surfstang.

Det generelle båtfisket var helt greit, en del mellomsei som er litt morsomme å dra opp, men de var for spredt til at det ble noe særlig med action ut av det.

Turens høydepunkt var ett av driftene etter skolest. Leif og jeg slapp ned på ca 300m og driftet utover mot dypere vann. Driftfarten var for en gang skikkelig sløv, så jeg dyttet oss innomellom litt med motoren. Midt i driftet kjenner jeg to røkk i stanga, men gjør ikke noe mer ut av det. Vi drifter og drifter og dytter litt med motoren, og det er først når vi er nesten ute på 400m vi innser at det er på tide å dra opp og sjekke agnet. Opp kommer den første kroken, jeg agner av og drar opp neste, agner av og ser noe der nede i dypet. Jeg holder kjeft og haler forsiktig videre. Fisken nærmer seg, og jeg ser en laaaang hale, kan det være? Er det? Jeg forsøker å ta det rolig, får tommelgrep på fisken og kaster en superfantastisk dødsrå knalllkul og flott skolest opp i båten, etterfulgt av et vræl som fikk det til å løsne stein oppe i fjellsiden. Jeg er helt satt ut. På alle turene de siste 4 årene har vi hatt noen drift etter denne krabaten, men uten hell, nå satt den, så får det heller stå sin prøve at den veide 840gram.

For min egen del ble det stort sett bare standardfisk på resten av turen, og det orker jeg ikke å gå i detalj rundt. For en mer fyldig rapport fra turen les http://sfk-laken.com/wordpress/slanger-neser-og-sko/

Comments are closed.